09-04-2024

(FOTO/VIDEO) Nova glavna saobraćajnica u Budvi biće kompletno kaldrmisana

Radovi na rekonstrukciji Ulice 22. novembra odvijaju se pojačanim tempom. Duži proljećni dani i lijepo vrijeme idu u prilog kontunuitetu i povećanju dinamike rada. Na terenu nas je danas zatekla iznenađujuća scena, a radi se o početku kaldrmisanja ulice od glavnih semafora. Joko Popović, sekretar Sekretarijata za investicije u Opštini Budva potvrdio je za naš portal da će kompletna nova saobraćajnica biti obložena kaldrmom.

(FOTO/VIDEO) Nova glavna saobraćajnica u Budvi biće kompletno kaldrmisana | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Podsjećamo da je rekonstrukcija ulica 22. Novembra i Mediteranske do skretanja za ulicu 13. Jul započeta 5. februara i da se odvija predviđenom dinamikom.

Popović je ranije izrazio nadu da će radovi biti završeni do sredine juna, te da je ovo je jedan od najbitnijih projekata koji se izvodi uoči početka turističke sezone.

Rekonstrukcijom ulice 22. Novembra mijenja se cjelokupni izgled užeg gradskog jezgra Budve. Pored unapređenja protoka saobraćaja, njihovom rekonstrukcijom mijenja se i cjelokupan izgled centra Budve. Projekat pored saobraćaja tretira i hortikulturno uređenje, i infrastrukturu za postavljanje fontane na kružnom toku kod zgrade Pošte. Osim rješavanja saobraćajnih problema izgradnjom navedene saobraćajnice biće tretirana i izgradnja nove atmosferske kanalizacione mreže koja će riješiti problem odvođenja atmosferskih voda na tom području grada.

Izvođač radova je građevinska firma "Bemax" iz Podgorice, a za ovaj kapitalni projekat Opština Budva je opredijelila iznos od tri miliona eura.



J.M.