23-09-2016

Glendža: Pješačka zona od TQ Plaza do Avale

Jedno od rješenja saobraćajnog haosa u samom centru Budve je zatvaranje Mediteranske ulice od TQ Plaza do hotela Avala, odnosno pretvaranje tog dijela grada u pješačku zonu, smatra Grupa birača „Uzdignimo Budvu – Radomir Glendža“.

Glendža: Pješačka zona od TQ Plaza do Avale | Radio Televizija Budva

Kako je istakao Glendža na konferenciji za novinare održanoj upravo u Mediteranskoj ulici, jedan od gorućih problema je nedostatak parking prostora.

„Došli smo na ideju, da ukoliko naša lista dobije povjerenje građana i budemo dio vlasti i ja kao nosilac liste budem predsjednik Opštine, da se potez od TQ Plaze i Pošte do Avale pretvori u šetališnu zonu, odnosno veliki trg, dok bi se saobraćaj odvijao podzemno. Na taj način bi se stvorila mogućnost za izgradnju velikog broja parking mjesta, kako za automobile tako i za autobuse koji sada predstavljaju veliki problem. Naravno, o svemu tome stručnjaci bi dali konačno mišljenje“, kazao je Glendža.

On je podsjetio da je upravo ovaj dio grada jedno veliko gradilište i da će tu u narednih nekoliko godina biti izgrađeno nekoliko solitera, što će dodatno povećati problem saobraćaja i parkinga.

„Sada je poslednji momenat da se krene u realizaciju ovog projekta", naglasio je Glendža.

Ogromni problem nedostatka parking prostora, prema njegovim riječima, iziskuje izgradnju najmanje tri, četiri nadzemne i podzemne garaže od Budve do Petrovca.

„Parking prostora u Budvi je nedovoljno i za nas koji tu živimo tokom čitave godine, a ne kada nam u sezoni stignu gosti sa svojim vozilima. Pitanje je da li bi i pet do sedam garaža zadovoljilo potrebe“, istakao je Glendža.