31-07-2019

Hotel Majestic iz Budve nosilac zelenog pečata poslovanja – Ekološkog znaka EU

Luksuzni hotel Majestic iz Budve postao je nosilac zelenog pečata poslovanja – Ekološkog znaka Evropske unije. Ukupno 25 međunarodnih sertifikata održivosti u turizmu dodijeljeno je do sada smještajnim objektima, hotelima i apartmanima u Crnoj Gori.

Hotel Majestic iz Budve nosilac zelenog pečata poslovanja – Ekološkog znaka EU | Radio Televizija Budva

Zeleni hoteli prepoznaju se po ekonomičnom poslovanju što ih čini značajnim partnerima u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih primjena. Eko sertifikat je potvrda da hotel štedi energiju i vodu, da se u objektu racionalno koriste energenti, sredstva za rad i da se njihova provjera vrši po tačno utvrđenim procedurama. Širenje ekološke svijesti među osobljem i gostima hotela cilj je kojem teže svi eko hoteli. Zeleni hoteli usklađuju kvalitet i komfor ponude uz poštovanje prirodnog okruženja i svijest o ograničenosti resursa. Eko-znak doprinosi boljem kvalitetu usluga i jača poziciju na tržištu - što pravi bitnu razliku između hotela koji ga posjeduju od ostalih.

Veći broj sertifikovanih smještajnih jedinica važan je za pozicioniranje na tržištima zapadne i sjeverne Evrope, kao i udaljenih destinacija, budući da turisti koji dolaze iz ovih država očekuju visok kvalitet usluge, pun doživljaj destinacije i spremni su da izdvoje više novca za boravak u sertifikovanom
smještaju.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma obezbjeđuju finansijska sredstva za uvođenje ekoloških sertifikata sertifikata ,,Travellife” i ,,EU Ecolabel” u partnerstvu sa Kancelarijom UNDP, uz podršku projekta Razvoj niskokarbonskog turizma.

Ukoliko ste zainteresovani da vaš hotel ili mali smeštajni kapacitet, dobije međunarodnu eko- sertifikaciju prijavite se za Program podsticajnih mjera u oblasti turizma, preko web stranica:

www.mrt.gov.me i www.montenegro.travel .