16-12-2019

Identifikovane ubice policijskog službenika

Albanski državljanin L.H. (43) ubio je u nedjelju policijskog službenika Milutina Lekovića u Igalu, saopštila je danas Uprava policije.

Identifikovane ubice policijskog službenika | Radio Televizija Budva

Navodi se da je Uprava policije, sa partnerskim službama, identifikovala lica koja su lišila života Lekovića.

"Direktni izvršilac krivičnog djela je L.H. (43) državljanin Albanije. Sa njim su bili L.H. (49) i N.H. (67), takođe državljani Albanije", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se ova lica terete za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Albanija potražuje L.H. (43) zbog krivičnih djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnm djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi ove države odredili mjeru bezbjednosti „kazna zatvora“", kaže se u saopštenju.

Albanija potražuje L.H.(49) na nacionalnom novou od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s umišljajem, zavjera u pokušaju u vezi sa krivičnm djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije.

"N.H. se potražuje na nacionalnoj osnovi od 2018. godine zbog krivičnih djela prijetnja", kaže se u saopštenju.

Ova lica će biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u 16 sati.


Mina