21-12-2021

Iskrena poruka svim ženama o majčinstvu i onom što drugi ne vide

Majke se nekada osjećaju potpuno usamljeno i krive sebe jer nisu savršene. Svi jurimo onu idealnu sliku sa društvenih mreža, a nismo ni svjesni da to sve u praksi mnogo drugačije izgleda. Jedna mama, ona koja je bila u vašim cipelama, riješila je da se obrati svakoj ženi koja se ne osjeća dobro i misli da ne radi dovoljno.

Iskrena poruka svim ženama o majčinstvu i onom što drugi ne vide | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

“Draga mama koja pokušavaš da održiš sve u najboljem redu…

Majčinstvo nije toliko savršeno kao što vidiš na društvenim mrežama. Nekada je ono puno suza i sumnje u sebe. Obično je majčinstvo spoj savršenih malih blagoslova koji se nalaze u okviru velikog haosa.

Ne brini, draga mama, nisi sama. Poslušaj me kad ti kažem da nisi loša ako potražiš pomoć. To je zapravo znak koliko si jaka.

U redu je ako plačeš.

Sasvim je prihvatljivo da ne živiš onako kako se očekuje sa raznih strana. Večernja rutina se nekada pretvori u bojno bolje. Nekada potkupiš svoje dijete slatkišima kako bi opralo zube. Kosa nije uvijek očešljana.

Ima tu i priča pred spavanje koje su pune nekih smiješnih glasova. Obrisane suze i poljupci, zagrljaji čine svijet mnogo ljepšim. Da, vjerovatno je tu i umjetničko djelo nastalo bojicama na zidu. Djetinjstvo je prepuno uspomena.

Znajte da radite mnogo više nego što ste svjesne”.