20-07-2016

Ivančević: Cdu ide samostalno u Budvi

Ivančević: Cdu ide samostalno u Budvi | Radio Televizija Budva

"Želim jasno da poručim da lista "Cdu i građani: Volimo Budvu!" nema namjeru da se uključi u najavljenu koaliciju dijela opozicije u Budvi. Nas ne interesuju politička okupljanja zbrda-zdola. Upravo su politički lelekači i tužbalice najviše pomogli korumpiranoj i nekompetentnoj vlasti da dugogodišnjim štetnim djelovanjem gurne Budvu u provaliju krize, afera, otimačine i propasti.

Ova grupacija, u kojoj su najvažniji i najgrlatiji oni koje prepoznajemo kao nosioce nekontrolisane i divlje gradnje i sive ekonomije u turizmu, nema politički kredibilitet i političku budućnost. Nećemo učestvovati u njihovom uzaludnom politikanstvu. Prevashodni razlog njihovog okupljanja je što ni pojedinačno, ni u grupama, ne mogu dostići cenzus, pa im je okupljanje lišeno svake smislene političke platforme. Oni su zajedno jer ne mogu i ne smiju pojedinačno.

Cdu je istinski i iskreno opredijeljena da učestvuje u promjeni vlasti u Budvi. Krajnje je vrijeme za to. Politička, finansijska i moralna kriza je dotakla dno. Moramo spasiti i obnoviti našu Budvu. Za to je potrebno da one koji su odgovorni za sadašnje upravo tragično stanje pošaljemo u političku penziju i u opoziciju.

Naša lista - Cdu i građani: Volimo Budvu! - je već zavrijedila jasnu i čvrstu podršku građana. Izuzetno smo zadovoljni interesovanjem i podrškom koje dobijaju naši ljudi, naše izborne ideje i program. Posebnu obavezu prema biračima osjećamo i u smislu našeg samostalnog nastupa - jer smo kao takvi već prepoznati i podržani. Nemamo namjeru, niti imamo razloga da mijenjamo ono što smo najavili i obećali građanima: bićemo učesnici buduće lokalne vlasti - ukoliko se uvaže i primijene stavke našeg Programa obnove Budve. Bićemo vlast u Budvi poslije oktobarskih izbora. Spreman sam da preuzmem funkciju predsjednika Opštine, uvjeren da ću imati podršku građana za to, ali i razumijevanje i potporu političke i stručne javnosti.

Grad čine ljudi! Volimo Budvu", navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragan Purko Ivančević, nosioc liste "Cdu i građani: Volimo Budvu!".