04-02-2015

Izložba slikara Ivice Aranđusa

U organizaciji Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u četvrtak 5. februara u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba, akademskog slikara Ivice Arandjusa iz Tivta, koji poslednjih godina živi i stvara u Njemačkoj.

Izložba slikara Ivice Aranđusa | Radio Televizija Budva

Umjetnik će se predstaviti sa 16 slika galerijskog formata, nastalih u poslednje dvije godine, radjenih u kombinovanoj i tehnici ulje na platnu.

Ivica Arandjus je plodan stvaralac, o čemu goovori podatak, da je do sada imao oko 100 izložbi, u Crnoj Gori, Njemačkoj i svijetu.

Govoreći o Arandjusovom slikarstvu, istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković je pored ostalog kazala, da njegovo slikarstvo predstavlja djelo zrelog umjetnika, koji je majstorski povezao tehničke vrijednosti i ljepotu umjetničkog izraza, sa tematikom koja na njegovim radovima, ima mnogostruka značenja. On je slikar svog vremena, koji se direktno suočava, sa svim njegovim kontraverznim istinama, kazala je pored ostalog Ljiljana Zeković.

Samostalnu izložbu akademskog slikara Ivice Arandjusa, koja će u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biti otvorena do 20. februara, otvoriće novinar i publicista Dragan Mihović iz Kotora.

UMJETNIČKA SLIKA ZA POSJETIOCE: Prilikom otvaranja izložbe slika Ivice Arandjusa iz Tivta, koja će označiti početak ovogodišnje likovne sezone u galeriji „QUEEN“u Bečićima, rukovodilac ove galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević, uručiće poklon, - umjetničku sliku, najaredovnijem posjetiocu prošlogodišnjih likovnih izložbi u ovoj galeriji, u znak uspješne saradnje i poštovanja umjetnosti i kulture.