21-03-2019

Jadranski sajam – Danas počinju Metubes i sajam hrane

Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – Metubes i sajmovi hrane i ekologije počeće danas u Budvi.

Jadranski sajam – Danas počinju Metubes i sajam hrane | Radio Televizija Budva

„Sajamske manifestacije već godinama čine jedinstvenu sajamsku platformu za plasman robe, usluga i znanja na regionalnom tržištu. Na sajmu nastupa 86 direktnih i indirektnih izlagača, a dolaze iz devet zemlja”, navodi se u saopštenju Jadranskog sajma.

Više od četvrtine su novi izlagači, koji se sajamskim nastupom domaćem tržištu predstavljaju prvi put.

Iz Jadranskog sajma su dodali da 22 direktna izlagača iz inostranstva potvrđuju internacionalni karakter sajamske manifestacije.

Na Sajmu hrane biće prisutne kompanije iz različitih sektora - industrije mesa i mesnih prerađevina, mediteranske prehrane, organske hrane, destilerije i vinarije.

“Posebno mjesto na sajmu hrane ove godine će imati proizvođači tradicionalne i eko hrane. Na sajmu ekologije ove godine će se predstaviti kompanije i nevladin sektor (NVO), koji se bave pitanjem reciklaže, tretmana otpada i edukacijom”, navodi se u saopštenju.

Na sajmu će premijerno biti predstavljena inicijativa Budva Zero Waste City, koju realizuju NVO Eko centar Budva i Coca-Cola sistem.

Svi posjetioci sajma moći će da saznaju kako će Budva postati grad u kojem se povećava procenat reciklaže i upoznati se sa aktivnostima u sklopu tog projekta.

Dodjelom tradicionalnih priznanja Expo Trophy po izboru stručnog žirija, Jadranski sajam će odati priznanje najuspješnijim izlagačima.