12-04-2023

Javni poziv za učestvovanje u pripremi Nacrta Programa razvoja kulture Budva 2024-2028.

Radna grupa za pripremu Nacrta Programa razvoja kulture Budva 2024-2028. Sekretarijata za društvene djelatnosti upućuje Javni poziv za prethodno konsultovanje građanima opštine Budva, pravnim licima i preduzetnicima, mjesnim zajednicama, organima lokalne uprave, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Budva, organima uprave, javnim sluzbama i preduzećima, nevladinim organizacijama i svim zainteresovanim subjektima da dostave predloge, interese i stavove u vezi pripreme Nacrta Programa razvoja kulture Budva 2024-2028.


Foto: arhiva

Članom 6, 10 i 11 Zakona o kulturi („SIuzbcni list CG" br. 49/08, 16/11, 40/11 i 38/12) utv'rdeno je da so javni interes u kulturi, u opstini ostvaruje donosenjem opštinskog programa razvoja kulture.

Program se donosi na period od pet godina, u skladu sa Nacionalnim programom. Programom će biti definisani konkretni ciljcvi, mjere i radnje na polju razvoja kulture (dugoročne potrebe lokalnog stanovnistva i subjekata iz oblasti kulture, razvojni prioriteti, dinamika realizacije i organizacione, finansijske i administrativne mjere za ostvarivanje
programa.)

U skladu sa Odlukom o učešću lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova, koje sen odnose na oblike i mehanizme učešća u postupku prethodnog konsultovanja, Radna grupa za pripremu Nacrta Programa razvoja kulture Budva, obavještava svc zaintcresovane subjekte da svoje predlogc, stavove i interese mogu izraziti dostavljanjcm istih u pisanoj formi putcm pošte na adresu: Opština Budva, Sekretarijat za društvene djelatnosti, Trg sunca 3, Budva; putem e- mail: danijela.dosljak@budva.me u ili u neposrednoj komunikaciji u prostorijama Sekretarijata za
društvene djelatnosti (ul. Mediteranska 53, TQ Plaza V sprat)
za vrijeme trajanja perioda prethodnog konsultovanja od 12.04.2023. do 19.04.2023. godine. svakog radnog dana u terminu od 12:00 do 14:00 casova.

Radna grupa za pripremu Nacrta Programa razvoja kulture dužna je da obradi svc podatke prikupljcne u postupku prethodnog konsultovanja i sacini izvještaj o istom, koji će biti objavljen
na internet adresi Opštine Budva www.budva.me i to najkasnije do 27.04.2023. godine.

Nakon sprovedenog postupka prethodnog konsultovanja i sačinjavanja Izvještaja, Radna grupa će pripremiti Nacrt Programa, koji ce biti upućen na javnu raspravu.

Javni poziv o pokretanju postupka prethodnog konsultovanja za pripremu Nacrta Programa, biće objavljen preko lokalnog javnog emitera RTV Budva, na sajtu Opštine Budva www.budva.me i na oglasnoj tabli Opstine.