27-07-2020

Jokić imenovan za pomoćnog trenera Hanovera

Nekadašnji kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Predrag Jokić poći će stopama drugova iz klase, Vladimira Gojkovića i Miloša Šćepanovića i odmah sjesti na klupu. Jokić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom u kojem je završio karijeru, Vaspo Hanoverom, gdje će u narednom periodu biti pomoćni trener.


Foto: VK Hanover

Kako piše Pobjeda, njemački klub je na ovaj način pokazao zahvalnost za sve što je Jokić uradio za domaćina završnog turnira Lige šampiona.

"Ponudili su mi mjesto u stručnom štabu prvog pomoćnika za ovu i sljedeću sezonu. Za sad sam prvi pomoćnik, što znači da ostajem ovdje. Brojim mjesec trenerskog staža. Zadovoljan sam, za sad dobro ide, ali tek sam na početku", izjavio je novi pomoćnik u Hanoveru, inače nekadašnji igrač VK Budva.

Evo šta je o njegovom imenovanju kazao i prvi trener ekipe.

"Nadam se da će Peđa biti moj naslednik, jer neću doživotno biti ovdje. Upravo zbog toga je prošle godine uz igranje mogao da počne i sa trenerskim radom u Vajt šarksima. Jokić poznaje klub, zna kako ovdje radimo i njegova filozofija vaterpola se odlično uklapa sa našom", rekao je šef stručnog štaba Vaspo Hanovera, Karsten Šehafer, prenosi Dan.

Njemački klub sljedeće godine ima velike ambicije. U Ligi šampiona će na završnom turniru ugostiti sedam najboljih evropskih timova, pa je uprava kluba na već jak kostur, koji čine Darko i Matija Brguljan, Aleksandar Radović, Petar Muslim, Ivan Nagajev i nekoliko njemačkih reprezentativaca, dodala i hrvatskog reprezentativca iz Juga, Marka Macana.

Blistava igračka karijera

Član prve generacije vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Predrag Jokić, završio je igračku karijeru u 37. godini. Bek, poznat prije svega po tome što je uvijek davao sve od sebe u bazenu, karijeru je počeo u hercegnovskom Jadranu. Nastupao je za italijanske Savonu, Sori, Pro Reko, zatim Budvu, Partizan, mađarski Debrecin, dok je od 2014. bio član njemačkog Vaspo Hanovera, s tim da je prošlu sezone proveo u razvojnom timu Vajt šarksa.

Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije je dva puta trijumfovao na Evropskom prvenstvu. Na velikim takmičenjima je debitovao 2003. godine u Kranju, gdje se sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore popeo na krov Evrope. Sa istom selekcijom je trijumfovao na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, dvije godine kasnije, dok se na Olimpijskim igrama u Atini 2004. domogao srebra.

Sa Crnom Gorom je osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Malagi 2008, Svjetskoj ligi u Podgorici 2009, te srebrna odličja sa Svjetske lige u Nišu 2009, Svjetskog prvenstva u Barseloni 2013. i šampionata Starog kontinenta u Ajndhovenu 2012. i Beogradu 2016. godine.


Izvor: Dan/Pobjeda