08-08-2020

Još dvije teniserke iz svjetskog vrha odustale od US opena

Peta i sedma teniserka svijeta, Ukrajinka Elina Svitolina i Holanđanka Kiki Bertens, u petak su putem društvenih mreža objavile da odustaju od nastupa na US Openu, koji bi od 31. avgusta do 13. septembra trebalo da bude održan u Njujorku.


Svitolina, Foto: AP

"Uzimajući u obzir sve aspekte, odlučila sam da neću igrati na US Openu 2020", napisala je putem društvenih mreža 25-godišnja Ukrajinka, čija je odluka bila očekivana s obzirom da je od puta u Njujork odustao i njen emotivni partner, francuski tesniser Gael Monfis.

Svitolina je zahvalila Američkom teniskom savezu (USTA), organizatorima i WTA što su "igračicama omogućili da igraju", ali da se ona "još ne osjeća dovoljno ugodno da bi otputovala u SAD, a da pritom ne izloži sebe i svoju ekipu velikom riziku".

Kiki Bertens je putem Instagrama objavila da je "nakon dugog razmišljanja odlučila da ne putujue u SAD".

"Situacija vezana za kovid-19 je još uvijek zabrinjavajuća, a zdravlje svih i kontrola nad virusom su prioritet. Naš premijer je juče naznačio da po povratku iz SAD moramo provesti 14 dana u izolaciji. Naravno da kao ekipa to poštujemo, što bi poremetilo naše pripreme za moje omiljene turnire na zemljanoj podlozi u Rimu i Parizu", pojasnila je svoju odluku 28-godišnja Holanđanka.

Tako su se Svitolina i Bertens pridružile prvoj igračici svijeta Australijanki Ešli Barti u odluci da ne putuju u Njujork ove godine, a otkaza bi moglo biti još, jer ima i onih neodlučnih, poput Rumunke Simone Halep.

Kod tenisera su od nastupa odustali Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Gael Monfis i Nik Kirjos, a Rodžćer Federer je još prije šest mjeseci otišao na operaciju koljena zbog koje je odlučio da više ne nastupa u ovoj sezoni, odnosno u onom dijelu što je od nje ostalo.


Izvor: Vijesti