09-08-2016

Jovanović: Ne prihvatamo nametanje marine

Jovanović: Ne prihvatamo nametanje marine | Radio Televizija Budva

"Izborna lista "Cdu i građani: Volimo Budvu!" je apsolutno odlučna da ne dozvoli dalju degredaciju turističkih potencijala Budve i uništavanje urbanog jezgra našeg grada.

Među projektima koji se gromoglasno najavljuju, uprkos njihove očigledne neodrživosti, ističe se tzv. "moderna marina" u Budvi. Juče smo čuli i novu potpredsjednicu Vlade, gospođu Jasavić, koja je "prigodno" podržala ovaj "projekat", očigledno bez elementarnog znanja o čemu se tu radi.

Tako smo, umjesto izvinjenja zbog prevarantskog djelovanja tri nekadašnja člana ove partije, čiji su glasovi bili presudni za donošenje brojnih štetnih odluka za naš grad i za cijelu budvansku opštinu, od predstavnice Pozitivne čuli javnu podršku za još jedan pogrešni poduhvat.

Cdu je i ranije upozoravao, a sada sasvim jasno najavljuje i obećava da neće dozvoliti da se nastavi "okupacija" i degradacija Starog grada - ni sa kopna, ni sa mora.

Budvanska luka ne smije biti pretvorena u marinu za mega jahte. Ono što je potrebno našem gradu, svim Budvanima, a i našim gostima - turistima, jeste jedno savremeno, tehnički opremljeno privezište, a ne nekakva marina koja bi dodatno ugušila i devastirala staro gradsko jezgro i Slovensku plažu.

Treba jasno afirmisati operativnu obalu koja mora biti slobodna za uplovljavanje turističkih brodova i ostaviti mogućnost privezivanja jahti isključivo na plutajući ponton. Modernizovano privezište treba da bude na usluzi lokalnom stanovništvu - građanima Budve. Gradska luka treba to da ostane, u novom, poboljšanom sadržaju i izgledu.

Lista "Cdu i građani: Volimo Budvu!" neće dozvoliti pogrešni i štetni projekat tzv. marine. Mi smo ozbiljno i iskreno opredijeljeni da ostvarimo sve što govorimo u našem predizbornom nastupu. Ne može biti nikakve konfuzije i nedoumice - ovo što govorimo i što zastupamo će biti naša politika vođenja budvanske opštine u vremenu poslije izbora, u interesu svih naših građana.

Sačuvajmo gradsku luku! Obnovimo Budvu, uljepšajmo Budvu, volimo Budvu", navodi se u saopštenju koje potpisuje Aleksandar Jovanović, potpredsjednik OO Cdu Budva.