16-07-2016

Kampanja “Svaka limenka se računa” i na Sea Dance festivalu

NVO “Gradenigo” nastavlja realizaciju Kampanje u saradnji sa fondacijom “Recan” iz Beograda i na Sea Dance festivalu.

Kampanja “Svaka limenka se računa” i na Sea Dance festivalu | Radio Televizija Budva

Uz izvodjenje jedne od najznačajnijih ikona današnjice Skrillex u okviru kampanje "Svaka limenka se računa", aktivisti su sakupljali limenke a svi zainteresovani su imali mogućnost da za 5 praznih limenki dobiju reklamni privjezak kampanje odnosno za 20 limenki reklamnu majicu. Posjetioci festivala koji su htjeli da daju svoj doprinos zaštiti životne sredine i reciklaži limenki to su mogli i praktično da urade na postavljenom biciklu za reciklažu gdje su dijeljeni i flajeri.



"Kampanja "Svaka limenka se računa" ima cilj da doprinese podizanju svijesti o pravilnom upravljanju otpadom, aluminijskim limenkama, jer bez pojedinačne odgovornosti za životnu sredinu i aktivnijeg učešća javnosti ne možemo postići održivost životne sredine. Napominjem aluminijska limenka se može reciklirati beskonačan broj puta a da ne izgubi na kvalitetu. Jedino na ovaj način možemo zaštititi kako obalu tako i more", kazali su za naš portal iz NVO Gradenigo.

I večeras uz jednu od najtraženijih svjetskih koncertnih atrakcija, britansku grupu Hurts NVO Gradenigo sa aktivistima sakupljaće limenke za recilkažu i dijeliti poklone koji će podsticati ljude na potrebu razdvajanja otpada odnosno očuvanju životne sredine.