26-12-2022

KK Stari grad uručio priznanja najboljim takmičarima i prijateljima kluba

Karate klub „Stari grad“ organizovao je sinoć u hotelu „Grbalj“ u Budvi novogodišnji koktel na kojem je upriličena dodjela pehara najuspješnijim takmičarima, dok su trenerima, članovima uprave i prijateljima kluba uručene plakete.


Foto: KK Stari grad

Prvo priznanje zavrijedila je Teodora Medojević, koja je osvojila treće mjesto na Balkanskom prvenstvu, a isti uspjeh ostvarila je i na Evropskom prvenstvu malih zemalja u Lihtenštajnu. Medojević je u Lihtenštajnu takođe sa kata timom osvojila drugo mjesto, a ostvarila je zavidan rezultat i u Svjetskoj ligi mladih u Veneciji.

Priznanja su zaslužili i Uroš Stevović (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu malih zemalja), Una Vučićević (srebro sa kata timom na Evropskom prvenstvu malih zemalja), Lana Čormaković (takođe srebro u Lihtenštajnu), Nina Pešić, Teodora Gracun i Helena Grgurović.

I za najmlađe takmičare Đorđa Šuleića, Matiju Miloševića, Minu Milošević, Andreu Ćorović i Stefana Miloševića takođe su predviđena priznanja.

"U ovoj godini imali smo jednu balkansku i dvije evropske medalje, a svjetska medalja nam je bila na izmaku. Takođe, veliki uspjeh je i srebrna evropska medalja za ženski kata tim 2009-2010 godište u katama ekipno na prvenstvu u Lihtenštajnu. Sve čestitke Teodori, Lani, Uni i Urošu koji su nas učinili ponosnima i dodatno uvećali našu sreću. Tu su i svi ostali uspjesi koji su se nizali od početka 2022. godine. Rezultati sa mnogih turnira u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini su nam dokaz da smo na pravom putu, da se naš trud primjećuje i isplati i da djeca napreduju iz dana u dan. Osim Teodore, Lane, Une i Uroša, veliko bravo i za Ninu, Helenu i Teodoru, koje su se podjednako trudile i bile učesnice svih velikih takmičenja, i ostvarile veoma dobre rezultate, za koje ćemo se truditi da u narednim godinama budu sve bolji i bolji", sumirali su sezonu iz KK Stari grad.

Pored takimčarskog uspjeha na internacionalnom, pohvalili su se i sudijskim uspjehom na balkanskom nivou koji je ostvarila Aleksandra Šljivančanin Bubanja.

"Naime prva balkanska sudijska zvanja u budvanskom karate sportu su stigla početkom novembra, kada je Aleksandra Šljivančanin Bubanja položila licence Judge B kumite i Judge B kate BKF, odnosno licence za balkanskog karate sudiju u borbama i katama", naveli su oni.

Iz KK Stari grad uputili su zahvalnost trenerima Milanu Božoviću, Sari Šljivančanin, Nikoli Baraliću i Biserki Radulović, koji se trude da u radu sa djecom, svako sa svojom grupom
djece postignu najbolje rezultate, kako u takmičarskom, tako i u vaspitno obrazovnom dijelu, jer osim karate vještine, nama je najvažnije da naša djeca izrastu u dobre, obrazovane i uspješne
ljude.

Uručene su i plakete prijateljima kluba: Mladenu Mikijelju (Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom), Jasni Dokić (Vodovod Budva), Srđanu Zekiću (Parking servis), Jovanu Gregoviću (HG Budvanska rivijera), Nemanji Kuljači (Turistička organizacija opštine Budva), Predragu Ivanoviću (Komunalno preduzeće Budva) i
Joku Popoviću (Sekretarijat za investicije Opštine Budva).

Osim preduzeća, iz KK Stari grad ističu da veliku zahvalnost duguju i pojedincima koji prepoznaju važnost karate sporta i žele da podrže uspješnu djecu: Željku Liješeviću, Milici Radonić, Goranu Timiću, Danilu Kastratoviću i Radoju Tešoviću.

Zahvalili su i roditeljima Niku Gracunu, Igoru Čormakoviću, Predragu Ćoroviću, Miroslavu Šuleiću, Vojislavu Miloševiću, Enisu Čantiću, Aleksandru Stevoviću, Miju Grguroviću i Dušku Vučićeviću.

"Oni su uvijek spremni da budu uz svu djecu iz kluba na takmičenjima, te i sami odlaze na mnoga, pomažu treneru Božoviću u vođenju brige o djeci i trude se da im svako
takmičenje ostane u najljepšem sjećanju", naglasili su iz KK Stari grad.