13-03-2020

Korona blokirala “Asistenciju”

Glavna tema proteklih dana, Korona virus, ostvario je uticaj na najveća sportska takmičenja kao nijedan virus prije njega. Sva najveća sportska takmičenja, prvenstva, kupovi, turniri suspendovani su do daljnjeg zarad sigurnosti takmičara.



„Malo stariji ljubitelji sporta sjećaju se da je čak i za vrijeme NATO bombardovanja 1999. godine odigrano par utakmica na našim terenima, pa je čak i održan završni turnir kupa Jugoslavije za košarkaše. Da ne spominjemo prethodne SARS, Ptičiji grip i ostale, bivše, bolesti koje su harale, a opet nijedna nije uzela
ovoliki mah kao, aktuelni, Korona virus.

Nažalost, svi ljubitelji sporta, posebno oni pasionirani, moraće da se strpe dok se ova situacija ne smiri“ izjavio je voditelj sportskih emisija na radiju i televiziji Budva, Dušan Vujović.

„Virus je, indirektno, blokirao i našu „Asistenciju“ koja ide svakog petka od 12h na talasima Radio Budve.

Naime, „Asistencija“ je emisija koja se bavi analizom i najavom predstojećeg sportskog vikenda i upravo su budući sportski događaji žila kucavica ove emisije. Kako je realizovati ako nemamo, bukvalno, šta da najavimo?“ rekao je Vujović.

Za razliku od „Asistencije“ televizijska sportska emisija „Ritam sporta“, čiji je Vujović autor će, za sada, nastaviti sa emitovanjem.

„Kod „Ritma“ je situacija drugačija, jer se tu bavimo, posebno i istorijom, odnosno, istorijskim mečevima koje prezentujemo svakog ponedeljka i petka, a tu je i nagradna igra koja čini jednu četvrtinu emisije. I „Ritam“ će da trpi zbog nedostatka aktuelnih dešavanja, ali, za sada, uz ostale segmente i rubrike, možemo da nastavimo sa njegovom realizacijom“.

Podsjetimo, emisija „Asistencija“ počela je sa emitovanjem na talasima Radio Budve u oktobru 2019.godine, dok je „Ritam sporta“, uz dvije godine pauze (2017-2019) sa emitovanjem počeo 31. avgusta 2013.godine.