31-01-2018

Kotorske zimske karnevalske fešte

Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu, uz Tri kvarta, Who see i italijanski bend Terraros.

Kotorske zimske karnevalske fešte | Radio Televizija Budva

Kotorske zimske karnevalske fešte, održaće se u periodu od 2. do 11. februara. Svečano otvaranje je u petak, na glavnom gradskom trgu, od 19 sati uz mažoretke, kotorsku Gradsku muziku i kapa karnevala.

Nakon podizanja karnevalske zastave slijedi koncert Ansambla Toć i Nena Belana & Fiumens.

Filmskom retrospektivom i podsjećanjem na nekadašnje fešte u Kotoru obilježiće se 500 godina postojanja Tradicionalnog zimskog karnevala, a veče posvećeno jubleju biće u kinu "Boka" u ponedeljak, 05. februara, od 20 sati.

Učestvuju: Jovica Martinović, Vlasta Mandić, Aleksandar Dender, Bisernice Boke

Ove godine planirana su dva abruma – u Tivtu i Budvi (06. i 08. februara ), uz kapa, Gradsku muziku, mažoretke i maske.

Dječiji maskenbal na programu je 09.februara, od 15h u PC "Vukšić", a od 19h mažoretke "Fešta" održaće XXII samostalni koncert, pod nazivom "Svi smo mi fešta", u Velikoj sali Kulturnog centra od 19h.

Veliki maskenbal biće u subotu 10. februrara u Poslovnom centru "Vukšić", sa početkom od 21h. Goste će zabavljati The grupa i Tri kvarta.

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2018 održaće se u nedjelju 11. februara, sa početkom u 15 sati.

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivšeg hotela "Fjord" do Kamelije, preko Tabačine i na sjeverna gradska vrata će ući u Stari grad.

Saobraćaj će biti zatvoren trasom kojom će se kretati karnevalska povorka, u periodu od 15 sati do 17 sati i 30 minuta.

Suđenje karnevala biće na Trgu od oružja, a spaljivanje na Maceu. Iz organizacije mole građane da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja i na Tabačini, od Šoping centra „Kamelija“ do zgrade Elektrodistribucije, najkasnije do subote 10. februara do 19h.

Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu, uz Tri kvarta, Who see i italijanski bend Terraros.

Organizator je JU Kulturni centar "Nikola Đurković", suorganizator Turistička organizacija Kotor, partner NVO "Fešta", a pokrovitelj Opština Kotor.