20-04-2018

Krapović i Vujović: Džaković da vrati ukradeni mandat

Predsjednik Skupštine Opštine Budva, Đorđije Vujović i predsjednik Opštine Budva, Drgan Krapović, uz prisustvo 16 odbornika lokalne skupštine održali su danas pres konferenciju povodom neodržavanja sjednica, na kojoj su tražili od nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da, kako su kazali, vrati ukradeni mandat.

Krapović i Vujović: Džaković da vrati ukradeni mandat | Radio Televizija Budva

Vujović je naglasio da od formireanja ove Skupštine odbornici trpe razne ucjene od Džakovića. Kako je istakao, osnovna ucjena se odnosi na usvanjanje Zakona o otvorenm listama, i novog Zakona o izboru odbornika i poslanika.

"Džaković je na brutalan način ukrao mandat Demokratskom frontu, a DF i ja lično zahtijevamo od odbornika Džakovića da nam vrati ukradeni mandat. Ova vlast, koju ja predstvljam, ima jasan politički cilj, a to je nastavak koalicionog dogovora i nastavak vladanja do kraja mandata", naveo je Vujović.

O problemu u budvanskoj Skupštini i Opštini govorio je i predsjednik Krapović.

"Mi smo svoj posao do sada obavljali savjesno, odgovrno, onako kako smo najbolje znali i umjeli, u interesu svih građana Budve i Crne Gore. Ono što je potpuno jasno je da se odbornik Džaković ponio jako neprincipijalno i neodgovorno. U ovom trenutku mi više gospodina Džakovića ne smatramo djelom ove većine i javno tražimo da vrati mandat onoj listi sa koje ga je uzeo, te omogući normalno funkcioisanje rada SO Budva", kazao je Krapović.

Njegovim djelovanjem je u zadnjih godinu i po dana odloženo ili zaustavljeno donošenje ogromnog broja odluka, koje su u interesu svih građana, naveo je Krapović i dodao da:

"Mi ne tražimo prisustvovanje sjednicama i davanje kvoruma, tražimo vraćanje mandata, a ukoliko do toga ne dođe, mi ćemo povući određene poteze i vrlo vjerovatno u narednom periodu raspisati vanredne lokalne izbore u Budvi", zaključio je Krapović.