11-05-2021

Carević: Ostaje žal što sjednica nije održana

Nakon što je na inicijativu 11 odbornika Demokrata, SNP, PZP i Prave 8. sjednica SO Budva odložena, predsjednik Opštine Marko Carević izjavio je da se stvari iz prethodnog peroda ponavljaju. On je poručio da ostaje žal što se, zbog puno važnih tačaka i u interesu građana, sjednica nije nastavila.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

"Mislim da neki nisu dovoljno izvukli poruku. Ja ih podsjećam da su 30. avugsta bili izbori i da su građani dali sud o svemu tome. Ostaje žal, puno je važnih tačaka bilo na dnevnom redu: Izvještaj o radu predsjednika za prošlu godinu, donošenje odluka o podsticanju poloprivrede i raspodjeli sredstava za sportske klubove. Ovo me podsjeća na period kada se upravo ovakvim akcijama i uglavnom navodnim neslaganjem sa mojim radom desila situacija kada smo dobili upad Demokratske partije socijalista. Ovi glasnogovornici tada se nisu isprsili kao ja i moji saborci. Sada im nećemo dozvoliti da se vrati DPS, to me podsjeća na tu priču", rekao je Carević.

Carević naglašava da može da se radi bolje, ali i da nije samo on problem, već da je za problem potrebno barem još dvoje.

Izrazio je bojazan da, kako je rekao, oni koji ništa ne rade i ničim se ne bave imaju neostvarene ciljeve po pitanju fotelja.

"Fotelje su jako primamljive. Znam da je kriza, sezona se čeka i treba da se radi u interesu građana. Nisam primijetio da su se mnogo brinuli kako ćemo dočekati turističku sezonu, kako ćemo se boriti za bolju promociju naše Budve, već samo neka spletkarenja i neke priče koje su zaista netačne i nepotrebne. Pokušavao sam u posljednjem periodu da radimo, sazivao sastanke. Imao sam opstrukcije kad sam išao na put prema zemljama okruženja pokušavajući da uradim ono što mislim da treba. Vidjeli ste benefite tog mog putovanja u prvomajskim i uskršnjim praznicima. To je ono čemu treba težiti, a borba sa foteljama će morati da sačeka jer ja zaista ne želim da dozvolim da se mijenja izborna volja građana", poručio je prvi čovjek Budve.

Dodaje da je uvijek otvoren za razgovor i da do sada niko nije naišao na otvorena vrata, kao ni današnji potpisnici inicijative.

"Jeste da ne mogu ostvariti svoje ciljeve mijenjajuči izbornu volju, što se pokušava raditi", kazao je.

Carević naglašava da je jako važno da Opština funkcioniše, da je sve u mandatu te nema nikakve štete za dobrobit građana.

"Ovaj grad funkcioniše potpuno normalno, to se i vidi. Uređujemo ga, spremamo se za sezonu, bavimo se popularizacijom primorja i Budve i mi smo fokusirani na ono od čega se živi. I uvijek sam govorio, bolje malo pričati a više raditi. To je i poruka za gospodu, a ja sam uvijek otvoren i pozivam ih koliko sjutra da da pričamo. Ne mogu se ispuniti one želje koje nisu u skladu sa mandatom građana, tako da tu malo škripi. Ali, ja razumijem da ko ne može ostvariti želje ima pravo na nezadovoljstvo, samo ne treba opterećivati građane", smatra predsjednik Opštine.

Prema njegovim riječima, inicijativa nije način da se odlaže sjednica o pripremi turističke sezone jer je, tvrdi Carević, jedini način da građani saznaju istinu upravo u parlamentu.

"Ko bježi iz parlamenta, ko ne želi da raspravlja, kao o tačkama o sportu iz prethodne sjednice, vrlo je interesantno da se sa tim upoznaju građani. Istina je nešto što je svakako nepobjedivo i istinom i činjenicama se uvijek bavim, a uopšte se ne opterećujem da li ću ja biti smijenjen ili neću. Davno sam rekao šta mislim o foteljama, a vidite šta neko radi za fotelje. Mi jesmo suprotni i različiti, to su ljudi koji žele ostvarenje nekih svojih snova a ja nemam snove već činjenice, volim da radim, da pomognem ovom gradu", rekao je on.


M.S.