24-03-2024

Krapović: Vijenci položeni kao zavjet da ono što je bilo neće biti zaboravljeno

Ministar odbrane Dragan Krapović položio je danas, na 25. godišnjicu bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, vijence u kasarnama “Milovan Šaranovic” u Danilovgradu i “Marko Miljanov Popović” u Podgorici.

Krapović: Vijenci položeni kao zavjet da ono što je bilo neće biti zaboravljeno | Radio Televizija Budva

Foto: Ministarstvo odbrane

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da su u kasarnama u Danilovgradu i Podgorici, uz pratnju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića i državnog sekretara Marka Markovića, vijenci položeni kao zavjet da ono što je bilo neće biti zaboravljeno.

Krapović je kazao da iz lične perspektive, kao neko ko se sjeća zvuka aviona i eksplozija koje su parale nebo i zemlju, želi da vjeruje da je Crna Gora, premda kroz bol i patnju, pronašla put ka izgradnji bolje budućnosti.

„Odbili smo da dozvolimo da nas mržnja i strah parališu, birajući umjesto toga put mira i put saradnje”, rekao je Krapović.

On je naglasio da danas ta odluka definiše strateška i vrijednosna stremljenja.

“Postali smo kredibilna članica Sjevernoatlantske alijanse, uzimajući u svoje ruke kormilo sudbine“, naveo je Krapović.

To članstvo je, kako je kazao, afirmacija odlučnosti da se gradi društvo utemeljeno na univerzalnim vrijednostima, multietničkom skladu, bezbjednosti, miru i prosperitetu za sve građane Crne Gore.

(Agencija Mina)