05-12-2018

Lufthansa će letjeti iz Tivta

Lufthansa će od proljeća naredne godine letjeti jednom sedmično iz Tivta do njemačkih gradova Frankfurt i Minhen, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Lufthansa će letjeti iz Tivta | Radio Televizija Budva

Iz kompanije je saopšteno da je prvi let Tivat-Minhen zakazan za 13. april naredne godine, a 14. aprila realizovaće se i prvi let Tivat-Frankfurt. Oba leta obaviće se avionom Airbus A319.

Generalni direktor Grupe Lufthansa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju, Bernhard Wodl, kazao je da ta nova ruta označava istorijski trenutak za Lufthansu i da su u kompaniji ponosni što najavljuju novu vezu.

“Budući da je Crna Gora važno tržište sa puno potencijala, Lufthansa je odlučila da otvori veze između Tivta i oba čvorišta u Njemačkoj, Frankfurtu i Minhenu. Novim linijama, putnici iz Crne Gore moći će da iskoriste Lufthansinu veliku svjetsku mrežu koja broji na stotine destinacija i hiljade konekcija", rekao je Wodl.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, kazao je da je značaj dolaska Lufthanse u Crnu Goru nemjerljiv.

“Najuticajnija i najuspješnija evropska aviokompanija je nakon dugih pregovora odlučila da otvori dvije linije ka Crnoj Gori i ta činjenica nas sve u Aerodromima Crne Gore, čini veoma ponosnima”, saopštio je Orlandić.

To, kako je dodao, takođe govori o potencijalu crnogorskog turizma, ali i o stabilnosti i bezbjednosti Crne Gore.

“Nadam se da je ovo samo početak i da će Lufthansa otvoriti još linija ka Crnoj Gori “, naveo je Orlandić.

Avioni Lufthansa grupe lete ka 271 destinaciji u 105 zemalja, nudeći 1,11 hiljada sedmičnih frekvencija tokom zime 2018/2019. Trenutna flota obuhvata 728 aviona, a grupa će proširivati flotu do 2025. godine.

Grupa Lufthansa trenutno zapošljava oko 130 hiljada ljudi, tokom prošle godine prevezla je 130 miliona putnika, a ostvarila je promet od oko 35,6 milijardi EUR.