26-04-2024

(VIDEO) Gradska muzika Budve sa NTO promoviše Budvu i Crnu Goru na sajmu turizma u Sarajevu

Gradska muzika postoji više od 118 godina, a kako je istakla u emisiji Jutrom iz Budve članica Stanislava Rajković, u subotu će nastupiti u Sarajevu u velikoj hali Mirze Delibašića, gdje će zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom predstaviti Budvu i Crnu Goru.

(VIDEO) Gradska muzika Budve sa NTO promoviše Budvu i Crnu Goru na sajmu turizma u Sarajevu | Radio Televizija Budva

Foto: Gradska muzika Budve/FB

Gradska muzika nastupiće u subotu na Međunaordnom sajmu turizma u Sarajevu.

"Moram da kažem da ćemo biti u novoj lijepoj uniformi i kombinaciji koju do sada nismo imali. Sviraćemo jedan đir kroz halu i onda ćemo pored štanda NTO nastupiti sa spletom pjesama Crne Gore. Potrudićemo se da sve to lijepo predstavimo i poprilično smo uzbuđeni i u poslednje vrijeme pripremamo se punom parom. Novitet što se tiče ljetnje bijele uniforme jeste što imamo i sako, što izgleda kao i uvijek elegantno. Kod nas postoji određeni dress code, kada se pripremamo za nastup, uvijek se zna šta se oblači, moramo svi biti isti da bismo publici djelovali atraktivno i sinhronizovano, kako pojavom tako i sviranjem.

Kako je istakla Rajović, nakon povratka sa sajma, nastupaju 1. maja u sklopu budvanskog Karnevala.

"Tradicionalno smo u povodci budvanskog Karnevala i nastupamo 1. maja, a samim tim najavljujemo lješe vrijeme i turističku sezonu", naglasila je ona.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku: