19-08-2023

Micev: Naredna nedjelja sunčana i topla

Osjetan porast temperature u avgustu u Crnoj Gori nastaviće se i sljedeće sedmice, pa nas od nedjelje do narednog četvrtka očekuju visoke temperature.

Micev: Naredna nedjelja sunčana i topla | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Meteorolog Branko Micev kazao je za Portal RTCG da će naredne nedjelje vrijeme biti sunčano i toplo.

"U nedelju biće sunčano i toplo, a u najtoplijim oblastima temperatura će dosezati do 38 stepeni. U nedjelju, ponedeljak i utorak duvaće umjeren i povremeno jak sjeverni vjetar. Jedino će u planininama na sjeveru biti pojačan razvoj oblaka, a tek sporadično moguća je kratkotrajna pojava kiše", dodao je Micev.

Sunčano i toplo biće danas i sjutra, a temperatura će se kretati od 35 do 37 steepeni.

Za one koji su na odmoru na primorju ili žele da vikend provedu na plaži, imamo lijepe vijesti - biće sunčano i toplo.

Sa druge strane, na sjeveru Micev prognozira padavine.

"Na sjeveru se danas očekuje jači razvoj oblaka, sa uslovima za kišu i grmljavinu u popodnevnim satima. U subotu na sjeveru i centralnim oblastima očekuje se jači razvoj oblaka kiša, a biće i grmljavine", dodao je Micev.

Meteorolog kaže da je danas je bio primjetan porast temperature, pa iako temperatura jeste bila u porastu ali je u granicama prosječne za ovo doba godine.

"Ovo je bio 56. tropski dan. U popodnevnim, najtoplijim satima u Podgorici temperatura je dosegla 34 podiok. Ono što je jako interesantno napomenuti, prosječna temperatura za prvih 15 dana avgusta je najniža u poslednjih 15 godina u našoj zemlji", zaključio je Micev u razgovoru za Portal RTCG.