17-02-2023

Micev: Naredne nedjelje i do 20 stepeni

Tokom vikenda smjenjivaće se sunce i oblaci, u ponedjeljak prolazno naoblačenje, a sve do petka očekuje nas neobično toplo vrijeme za ovo doba godine s temperaturama do 20 stepeni, najavio je meteorolog Branko Micev. Posljednjih dana februara, kako je kazao, slijedi promjena vremena.

Micev: Naredne nedjelje i do 20 stepeni | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro


Micev je u emisiji Dobro jutro Crna Goro za vikend najavio povoljne vremenske prilike a kako na planinama, kako je kazao, ima dovoljno snijega preporučio je da posjetimo neki od zimskih turističkih centara u zemlji.

„Tokom vikenda smjenjivaće se sunce i oblaci u centralnim i primorskim oblastima tek ponegdje je uveče moguća rijetka pojava slabe kratkotrajne kiše. Dakle, sunce, oblaci bez padavina. Temperatura na nivou oko 15 do 16 stepeni. Biće povremeno umjerenog zapadnog vjetra u subotu i nedjelju a u ponedjeljak umjeren sjeverni. Tako da nas za dane vikenda očekuju vrlo povoljne vremenske prilike“, kazao je Micev.

Ipak, preporučuje i da zimske jakne još uvijek trajno ne odlažemo.

„U ponedjeljak u prijepodnevnim satima očekuje nas prolazno naoblačenje, tek ponegdje u centralnim i južnim oblastima moguća je slaba kiša, umjeren do pojačan sjeverni vjetar. U ponedjeljak do kraja dana očekuje nas razvedravanje“, kazao je Micev i sve do petka najavio sučano i toplo vrijeme.

„Sve do petka očekuju nas stabilne vremenske prilike, sunčano i neobično toplo vrijeme. Imaćemo novi priliv toplog vazduha pa se očekuju i neobično visoke teperature vazduha. U najtoplijim oblastima temperatura između 15 i 20 stepeni“. kazao je Micev.

Narednog vikenda, krajem februara, doći će do promjene vremena.

„Krajem sedmice očekuje se pojačan južni vjetar i postepena promjena meteorološke situacije pa nas u subotu i nedjelju, dakle krajem februara, očekuju promjenljive vremenske prilike sa uslovima za kišu i povremeno pojačan južni vjetar“, najavio je Micev.