29-03-2024

Milica Radović osvojila prvu nagradu na muzičkom festivalu u Bijeljini

Naša poznata, mlada i talentovana sugrađanka Milica Radović osvojila je prvu nagradu u kategoriji solo pjevanje na VIII Internacionalnom festivalu muzike "Primavera".


Foto: privatna arhiva

Osmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera” u organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održan je u Bijeljini od 21. do 24. marta 2024. godine u prelijepom ambijentu Etno sela ”Stanišići”.

Četvorodnevna manifestacija okupila je oko 550 takmičara iz cijelog regiona, 81 obrazovne institucije iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.



Učesnici su se takmičili u disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje i duvači (truba, flauta, saksofon i klarinet) u ukupno 50 starosnih kategorija, a takmičare je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga iz regiona.

Milica je nagrađena odlukom žirija koji je bio u sastavu: Valentina Taškova, Beograd, Karolina Mihajlović, Banjaluka i Arijana Gigliani Philipp, Zagreb.



Ovom nagradom, Festival "Primavera" želi da kao Festival sa najvećim brojem takmičara da svoj doprinos u razvoju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i obrazovnih institucija, kao i da pruži prijateljsku platformu podrške budućim mladim umjetnicima.

Kroz Festival do sada prošlo preko 3000 takmičara koji dolaze u pratnji profesora, klavirskih saradnika i roditelja.

J.M.