06-09-2021

Milica Raičević i Ivana Kurtović među najboljim Microsoft inovativnim nastavnicima u CG

Milica Raičević i Ivana Kurtović našle su se među pet nastavnika iz Crne Gore koji će ove godine nositi zvanje Microsoft inovativnih nastavnika.



Svake godine, Microsoft bira inovativne nastavnike koji će biti dio ove ekskluzivne globalne zajednice, otvarajući put svojim kolegama da razmjenjuju ideje, isprobavaju nove pristupe i uče jedni od drugih. U Microsoft-u vjeruju da ne može samo tehnologija izgraditi kod djece vještine za 21. vijek. Smatraju da najveću moć promjenama daju upravo posvećeni nastavnici. Iz tog razloga okupljaju nastavnike iz cijelog svijeta koji su spremni za promjene.

"Pomenute nastavnice, članovi kolektiva Osnovne škole "Stefan M. Ljubiša", su konkurisale sredinom juna dostavljajući dokaze o upotrebi savremene tehnologije u nastavi. Njihovo angažovanje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u Osnovnoj školi "Mirko Srzentić" dovele su do sticanja ovog prestižnog zvanja. Time su opravdale činjenicu da su i prethodne godine nosile isto zvanje", saopšteno je iz budvanske škole.