28-12-2018

Nastavnica Ivana Kurtović iz OŠ “Mirko Srzentić” dobitnica nagrade iz Fonda za kvalitet i talente

Nastavnica Ivana Kurtović iz OŠ “Mirko Srzentić” dobitnica nagrade iz Fonda za kvalitet i talente | Radio Televizija Budva

U sportskoj sali Gimnazije "Slobodan Škerović" juče je održana Svečana dodjela nagrada iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrade za oko 500 najboljih učenika i nastavnika dodijelio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, predsjednik komisije koja je cijenila prijave za dodjelu nagrada prof. dr Ljubiša Stanković i ministar Damir Šehović.

Tim povodom smo razgovarali sa Ivanom Kurtović, nastavnicom iz Osnovne škole “Mirko Srzentić” iz Petrovca. Ivana je među četiri nastavnika iz opštine Budva (osnovne, srednje i muzičke škole) koja kao nagrađena ima nejveći broj osvojenih bodova.



Nagradu je dobila kao CLIL (Content and Language Integrated Learning) nastavnik, koji nastavu dijelom izvodi na engleskom jeziku, nastavnik koji u školi koordinira radom sa djecom sa smetnjama u razvoju, koordinator je za Eksternu provjeru znanja, nosilac je višeg zvanja, nastavnik Mentor, sa koleginicim organizuje rad Đačkog parlamenta i završila je obuku za nastavnika Oracle Akedemije.

"Ponosna sam na nagradu koju sam dobila, ona je pokazatelj da naša država cijeni rad i trud prosvjetnih radnika. Rad sa djecom je ono što me profesionalno u potpunosti ispunjava. Želim da se zahvalim Ministarstvu prosvjete na nagradi, kolegama na podršci I posebno mojim učenicima čiji je svakodnevni osmjeh moja najveća nagrada", istakla je Ivana.

Uručenju je prisustvovao premijer Duško Marković, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, te ministri, poslanici, predstavnici diplomatskog kora, sudske vlasti, obrazovnog sistema i mnogi drugi. Nagrade su, pored ministra Šehovića, uručili i predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik komisije koja je vrednovala prijave za Fond, akademik Ljubiša Stanković.

Fond za kvalitet i talente osnovan je prošlogodišnjom obrazovnom reformom. Prosječna nagrada iznosi 1.000 eura, što znači da je za dobitnike nagrada iz Fonda izdvojeno oko pola miliona eura. Na konkurs za nagrade je pristiglo 1200 prijava. Dobitnici nagrada dolaze iz čak 23 opštine i iz 125 škola.

Predsjednik Komisije koja je cijenila pristigle prijave bio je je prof. dr Ljubiša Stanković, potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, a članovi su predstavnici: Unije srednjoškolaca, Sindikata prosvjete, Strukovnih udruženja nastavnika, NVO Udruženje roditelji, Zavoda za školstvo, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, škola i Ministarstva prosvjete.