08-07-2023

Mještani na sat blokirali prilaz Starom gradu u Budvi: „Smrad, smeće, buka, javašluk…“

Mještani Starog grada blokirali su danas na sat vremena rampu na ulazu u kontakt zonu Starog grada, nezadovoljni odnosom gradskih vlasti prema najstarijem dijelu Budve.


Foto: portal RTV Budva

Niko od nadležnih se nije pojavio i obratio Starograđanima. Upozoravaju da će ponovo organizovati protest ukoliko se Opština i dalje bude oglušavala na njihove zahtjeve.

Buka, smeće, smrad koji se širi Starim gradom, nekontrolisano izdavanje dozvola za rad lokalima, diskoteke uz zidine, nerad Komunalne policije samo su neke od zamjerki koje su iznijeli Starograđani.

"Da usred sezone građani Starog grada moraju da preduzimaju ovakve mjere, jer sve što smo dogovarali, razgovarali, sate vremena trošili sa opštinskim sekretarijatima ništa nije ispoštovano", kazao je "Vijestima" jedan od okupljenih, Slobodan Bobo Mitrović.

On je dodao da grad ne može da upravlja tim dijelom grada i tim prostorom.

"Krenimo redom. Od smeća, oni prazne kontejnere u 12 sati, u 12 sati oni dovode svoje glisere, grebu kola, lome zato što je neznalica stavio dizalicu za vađenje čamaca na kraju grada, u slijepoj ulici, umjesto da ga stavi negdje kod pošte, kod Slovenske plaže", dodao je Mitrović.


Foto: portal RTV Budva

On je dodao da se na tom dijelu lijepe noge od smeća, a da Komunalno Budva nema uslove da očisti taj dio grada, kome prijeti zaraza od toliko nečistoće.

"Neke kafane na ovom dijelu su čak zatvorene zbog neprijatnog mirisa i smeća. Turisti koji prolaze hvataju se za nos. Sve se to dešava u evropskoj prijestonici kulture", kazao je Mitrović.

"Ovdje postoje dvije žive diskoteke protivno svim zakonima o ugostiteljstvu, protivno rješenjima koje daje opština", rekao je Mitrović.

Okupljeni traže i da se zabrani živa muzika u Starom gradu.