14-02-2024

Nakon otklanjanja hipoteke izviđaja, Petrovčani se nadaju nastavku radova na šetalištu

Radovi na šetalištu u Petrovcu mogu da budu nastavljeni ako je suditi po dopisu iz Specijalnog državnog tužilaštva u kojem piše da više ne postoji hipoteka izviđaja vezana za taj posao, kazao je potpredsjedik MZ "Petrovac", Dušan Gregović.


Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

U pomenutoj mjesnoj zajednici očekuju da se radovi na rekonstrukciji tamošnjeg šetališta nastave, jer više, kako kažu, razlog u vidu hipoteke izviđaja ne postoji.

"Novi detalj koji se desio je dokument do kojeg smo došli, a u kojem se jasno govori da šetalište može da se završi. Znači, nije stavljena hipoteka izviđaja na šetalište, tj. izviđaj je i dalje u toku, ali to ne onemogućava i Morsko dobro i Opštinu da nastavi rekonstrukciju štetališta i da to konačno dovede do kraja", kazao je Gregović, apelujući na njih da upotrebe sva svoja raspoloživa sredstva kako bi se prostor konačno priveo namjeni.

"I da kompletiramo ovo štetalište kako bismo imali jedan kvalitetan turistički proizvod prije svega, a i kako bi šetalište dobili svoju pravu funkciju", rekao je Gregović u izjavi za dnevno informativnu emisiju Polis na TV Budva.

Članovi mjesne zajednice apeluju da se uradi makar jedan dio šetališta koji je ostao nedovršen, a da se nakon turističke sezone radovi nastave.


D.B.