17-02-2021

Neophodna podrška licenciranim turističkim vodičima

Turističke vodiče potrebno je podržati kroz jednokratnu pomoć i samozapošljavanje, saopšteno je na sastanku predsjednika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Skupštine Dragana Krapovića sa predstavnicima Asocijacije turističkih vodiča Crne Gore (ATVCG).


Foto: Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Na sastanku koji je održan u ponedjeljak, istaknuta je potreba rješavanja neuređenih odlagališta i neobezbijeđenih vidikovaca, a posebna pažnja posvećena je izazovima sa kojima se srijeću turistički vodiči tokom pandemije COVID 19.

“Ukazano je na potrebu prepoznavanja turističkih vodiča kroz pakete pomoći i dodjeljivanje jednokratne pomoći za licencirane vodiče, kao i podršku samozapošljavanju u toj oblasti”, kaže se u saopštenju.

Zaključeno je da je u narednom periodu potrebno uspostaviti stalnu komunikaciju Odbora sa ATVCG koja će dostaviti svoje predloge za unapređenje stanja u toj oblasti.


Foto: ATVCG

Krapović se sastao sa predsjednikom Asocijacije turističkih vodiča Crne Gore, Draganom Boričićem i članicom Sanjom Mitrović, a sastanku je prisustvovala i predstavnica Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anela Sijarić.