20-06-2019

Nova sezona dokumentarne serije "Na veslu priča" snimljena u Budvi (VIDEO)

U Budvi je snimljena četvrta sezona dokumentarne serije "Na veslu priča" koja se već šest godina emituje na RTS-u u Srbiji i u regionu. Do sada je snimljno 80 epizoda, od čega je jedan dio snimljen u Boki Kotorskoj.

Nova sezona dokumentarne serije



"Mi smo imali sreću da u Budvi razgovaramo sa sjajnim ljudima i intelektualcima, i imali smo priliku da dobijemo jednu široku sliku onoga što jeste stvarno duh Budve kao grada" istakao je Šejić.

Za ovaj serijal, kako nam je kazao, svoje priče ispričali su Miroslav Luketić, koji je podijelio savršen uribarsku priču "Miro i sabljarka", Božena Jelušić koja je ispričala priču "Tajni uvod mašte" o kuhinji i tradiciji kuhinje u Budvi, zatim novinar i publicista Ranko Pavićević i njegova priča "Prst u moru" u kojoj paralelno govori o svom iskustvu novinara intervijuera i o svom viđenju Budve danas, zatim Lucija Đurašković koja je ispričala legendu o nastanku crkve "Sanata Maria in punta ", koja je, kako Šejić kaže, jedna predivna legenda utkana u same korijene Budve kao grada.

Pred kamerom se našao i novinar Savo Gregović dugogodišnji dpisnik Novosti, koji je ispričao priču "Igranka duha" koja je priča o onome što je bio beomski život Budve i poređenje sa današnjim stanjem u novinasrtvu i njegovim ličnim iskustvom, to je po mišljenju reditelja jedna potpuno nevjerovatna prča čovjeka poznatog po svojoj boemštini, Radmila Knežević glumica, dramski stvaralac i pjensikinja ispričala je priču "Ravnoteža mora" i govorila jednu svoju pjesmu, dok je doktor Predrag Zenović ispričao priču "Predanje" o nastanku Svetog Stefana i uporedio to vrijeme sa ovim današnjim.

Serija kreće sa emiotovanjem na satelistkom programu RTS Svet od 1. jula, a od 22. jula emitovaće se na nacionalnom kanalu kulture RTS 3, tako da će seriju imati priliku da vidi sem publike u Crnoj Gori i Srbiji i publika u regionu.

"Sjajna je stvar što smo u Budvi imali saradnju sa dva izuzetna barkariola, Milanom Svitlicom i Raškom Sekulićem, koji su nam otkrili Budvu potpuno drugačijom od Budve koju uobičajen turista može da vidi. Te neke niše i tajne lokacije neka ostanu tajna do premijere serije, obišli smo čitav potez Budvnske rivijere da bi pronašli nesvakidašnje lokacije i svako od autora sniman je na lokaciji koja je najbolje odgovara njegovoj priči odnosno sadržaju o kome je pričao", istakao je kazao je Šejić, dodajući da je cilj ove serije da se pokaže duša grada, duh i priroda, ono što objedinjeno čini vrijednost života u nekom gradu.

"Tako je bilo i u Budvi, i moram reći da je Budva osvjetlala obraz, divno je vidjeti sve te ljude i njihovu povezanost sa tradicijom, duhom i prirordom i time je negdje i ostvarena suština serije" kazao je on za naš portal. Premijera se očekuje uskoro, ekipa projekta se nada da će biti gosti grada Budve prije samog emitovanja gdje se nadaju da će podijeliti iskustvo direktnog kontakta sa publikom koja najbolje zna sve ove priče, jer to je najbolji pokazatelj rekacije. Nama su najljepša i navrijednija stvar projekta na kome smo radili godinu dana svakako reakcije, smijeh, ljutnja..i ljudi.." zaključio je Šejić.