14-09-2022

Nova sezona popularnog švedskog TV show-a „Eternal Glory“ snimaće se i na plaži Jaz

Crna Gora se još jednom našla u društvu prestižnih turističkih destinacija i to kao lokacija za snimanje nove sezone popularnog švedskog TV show-a, „Eternal Glory“ („Mästarnas Mästare“), koji se emituje na prvom programu švedske nacionalne televizije – SVT, u prime time terminima. Nakon obilaska Crne Gore tokom aprila, maja i juna, među najatraktivnijim mjestima za snimanje izabrana je i plaža Jaz u Budvi, saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.


Foto: TO Budva

Kako su naveli, koncept TV show-a, koji podrazumijeva 10 jednosatnih epizoda i sa 2 miliona gledalaca po epizodi jedan je od najpopularnijih TV programa u Švedskoj, takmičarskog je karaktera, a učesnici su najpoznatiji švedski sportisti koji se međusobno nadigravaju u različitim vještinama na raznim sportskim poligonima.

"„Eternal Glory“ je namjenjen svim uzrastima i ne sadrži neprimjeren rječnik. Voditelj programa je Michael Leijnegard, poznati novinar i voditelj švedske nacionalne televizije, a osim samog takmičenja, prezentuje zanimljivosti o zemlji u kojoj se odvija takmičenje. Ovaj TV show se emituje već više od 10 godina i do sada je sniman u Italiji, Španiji, Grčkoj, Portugaliji, na Kipru, Malti, kao i u susjednoj Hrvatskoj. Ekipa švedske produkcijske grupacije „Endemol Shine Nordics“ je očarana ljepotama Crne Gore ove godine prvi put odlučila da snima van teritorije Evropske Unije", naveli su iz TO Budva, istakavši da se snimanje obavlja u saradnji sa produkcijskom kućom iz Crne Gore „Bubble Production“ u periodu od 5. septembra do 1. oktobra na više lokacija u Boki Kotorskoj, u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, u Nikšiću, dok je snimanje u Budvi predviđeno za 15. i 22. septembar.

"Tokom obilaska potencijalnih lokacija za snimanje u Crnoj Gori, obišli smo i plažu Jaz. Obilazak je ostavio snažan utisak na ekipu iz Švedske koja nam se odmah obratila molbom da uputimo upit za asistenciju za snimanje na ovoj plaži, što je i urađeno. Snimanje će u četvrtak, 15. septembra, od 11.00h biti otvoreno za PR, pa će biti moguće napraviti fotografije i snimke sa snimanja (uz neka razumna ograničenja) i javno ih publikovati", kazali su „Bubble Production“-a.

Iz TO Budva poručuju da će emitovanje ove sezone na prvom programu švedske nacionalne televizije imati ogroman promotivni efekat za Budvu i Crnu Goru na švedskom tržištu.

"Švedska kao i ostale zemlje Skandinavije predstavljaju prioritetna emitivna tržišta, pa je realizacija ovog projekta odvelikog značaja za nas", zaključuje se u saopštenju.