02-10-2018

Nove boje vedre dvorište OŠ "Stjepan Mitrov Ljubiša"

Druga po redu akcija Be pArt Budva festivala je uspješno završena. Od danas djeca na terenu iza OŠ "Stjepan Mitrov Ljubiša" mogu na iscrtanom poligonu igrati svima iz djetinjstva poznate igre kao što su školice, između dvije vatre, kockice, azbuke i još mnogo toga.

Nove boje vedre dvorište OŠ

Foto: Fondacija Budva

"Jedna velika asfaltirana površina, koja je rijetko bila u upotrebi, sada je dobila potpuno novu dimenziju, na već primjetnu radost djece koja se u prolazu nisu mogla suzdržati od igre na još svježe ofarbanim površinama", navode iz Fondacije Budva.



Iz Fondacije su istakli da veliku zahvalnost duguju srednjoškolcima, koji su juče bili pojačanje na terenu i pomogli da cijeli projekat bude završen u planiranom roku.



Projekat se održava u organizaciji Fondacije Budva i i d.o.o. "Creative Lab" iz Budve, a uz finansijsku podršku Turističke organizacije opštine Budva.

Sponzori festivala su, pored TOB-a: Mediteran reklame, hotel „Adria“, restoran „Obala“, caffe „Desetka“, Spidermax i Home of Gyros.



Ulična umjetnost u svijetu već decenijama zauzima posebno mjesto kao poseban dio savremene umjetnosti i urbane subkulture. Svaka metropola ima djela na javnim površinama po kojima je prepoznata, i koja su turistička atrakcija sama za sebe. Ulična umjetnost inkorporira jaku posvećenost društvenom aktivizmu, jer po pravilu poziva na akciju ili preispitivanje postojećeg stanja i sistema, ona predstavlja sredstvo urbane regeneracije kroz uljepšavanje javnog prostora i kreiranje njegovog novog urbanog identiteta.

Vikend od 5. do 7. oktobra rezervisan je za izradu murala u Ul. Veljka Vlahovića u Budvi, kao i muzički nastup budvanskih umjetnika.