11-06-2018

Novih 350 parking mjesta - manje posla za "pauka"?

Prošlog vikenda otvoreno je novo parkiralište kod Crvenog krsta sa oko 150 parking mjesta, a juče i garaža u Rafailovićima sa oko 200 mjesta, čime će uz nova parking mjesta u Mediteranskoj ulici i donjem bulevaru ukupan broj parking mjesta u Budvi dostići planiranu cifru od oko 2000 mjesta.

Novih 350 parking mjesta - manje posla za

Kako je kazala PR Parking servisa Verica Kaljević cijene za parkiralište kod Crvenog krsta na dnevnom nivou iznose 0,50 eura, a na noćnom 1 euro.

"Za domicilno stanovništvo, odnosno za one zgrade koje su direktno oslonjene na ovo parkiralište mjesečna karta iznosi 10 eura, dok je za ostale građane Budve karta 20 eura", istakla je Kaljević.

Ona je kazala da se propusnice već štampaju, te da će njihovo dodjeljivanje trajati do petka, 15. juna.

Od juče je otvorena i garaža u Rafailovićima, što će stanovništvu i turistima obezbijediti uređeno prakiralište.

"Cijena za građane Budve je 50 eura za mjesec dana, turističke propusnice su 8 eura na dnevnom nivou. Parkiranje po započetom satu iznosi 1 euro na dnevnom nivou, a 1,5 eura za noćno parkiranje", navela je Kaljević.

Zvanično če se i vršiti naplata duž čitave Mediteranske ulice i južnog bulevara, sve do semafora kod crvenih uzgrada. Naplata će se vršiti pomoću parkomata.

"Trudićemo se da ozbiljnom politikom i kontrolom parkirališta pružimo određeni kvalitet kada je u pitanju usluga parkiranja u Budvi", zaključila je Kaljević.