07-07-2022

Pauk služba radi u tri smjene, „otkup“ uklonjenog vozila 125 eura

U Budvi su tokom ljeta na terenu operativna tri pauk vozila, a rad ove službe organizovan je u tri smjene. U Petrovcu je aktivno jedno pauk vozilo, dok se u Sveti Stefan odlazi po potrebi, saopšteno je našem portalu iz Parking Servisa.

Pauk služba radi u tri smjene, „otkup“ uklonjenog vozila 125 eura | Radio Televizija Budva

Aktivnost Pauk službe odnosi se na prenos nepropisno parkiranih i havarisanih vozila koja ometaju uredno funkcionisanje saobraćaja u gradu.

Za ove potrebe, Parking Servis raspolaže sa tri specijalizovana vozila, koja adekvatnom pozicijom pokrivaju najkritičnije zone na teritoriji opštine Budva.

Reaguje se i po prijavi građana koji prethodno treba da se obrate Komunalnoj policiji.

"Pauk služba reaguje po nalogu Komunlane policije koja evidentira nepravilnost na terenu. Cijena kazne prekršaja koja ide na račun parking servisa je 65 eura, a cijena kazne na račun Komunalne policije je 60 eura, što bi značilo da je novčana kazna za prekršaj u ukupnom iznosu 125 eura.", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Vozila, ocijenjena kao nepoželjna na određenoj lokaciji, tačnije vozila u prekršaju, Pauk služba odvozi na parkiralište "Pošta 2", u užem centru grada. Plaćanjem propisane kazne za navedeni prekršaj, vlasnici mogu preuzeti svoj automobil.

Važno je istaći da je kontakt telefon za informacije vezano za odvezeno vozilo 067/270-016.

J.M.