25-12-2018

NVO "Bazar" najavljuje protestno okupljanje ispred Opštine Budva

Iz NVO "Bazar" su najavili protestno okupljanje ispred Opštine Budva od četvrtka 27. do nedelje, 30. decembra, koje će svakodnevno organizovati u periodu od 10 do 13 časova.

NVO

Kako navode iz ove NVO, ovo javno okupljanje ima za cilj:

"Zaštitu-očuvanje sajamske manifestacije „Bazar robe široke potrošnje” koja se održava tradicionalno na Jadranskom sajmu već 44 godine za redom.

- Očuvanje radnih mjesta više od 40 privrednika i preduzetnika koji su obavljali privrednu djelatnost u privremenim objektima na Jadranskom sajmu koji su izbrisani iz Plana privremenih objekata za period 2019-2023 godine.

- Protest protiv pristrasnog izvještavanja TV Budva sa namjerom manipulacije jer je TV Budva obesmislila javnu raspravu o Nacrtu plana privremenih objekata i Nacrtu budžeta opštine Budva jer u emitovanim prilozima nije bilo moguće čuti glas onih koji su iznosili primjedbe na Nacrte istih.

- Protest protiv štetnih odluka Opštine Budva jer aktuelna vlast sistemski i planirano suprotno javnim proklamacijama i javnom interesu otežava, obesmišljava i onemogućava učešće građana u vršenju vlasti. Predlogom novog Statuta učešće građana u vlasti putem Građanske inicijative podvodi pod režim provjere i pritiska od strane lokalne vlasti. Naime, Predlogom statuta ( član 137) otežava se prikupljanje potpisa građana koji podržavaju inicijativu jer se postupak prikupljanja potpisa vodi u radno vrijeme pred nadležnim organom Opštine (sekretarom Skupštine opštine – ako dođe na posao).

Iz NVO Bazar pozivaju građane da se pridruže i izraze protest protiv odluka Opštine Budva kojima se, kako navode, nanosi šteta građanima i privredi Budve.