28-12-2018

NVO Bazar: Organizovaćemo protestnu šetnju kod Novogodišnjeg bazara

Iako su iz NVO Bazar najavili proteste ispred zgrade Opštine Budva, oni su ipak odlučili da protestnu šetnju organizuju kod Novogodišnjeg bazara, u blizini Starog grada, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

NVO Bazar: Organizovaćemo protestnu šetnju kod Novogodišnjeg bazara | Radio Televizija Budva

"Nakon što smo se uvjerili da aktuelna vlast i gradonačelnik Dragan Krapović posmatra Jadranski sajam i manifestaciju „Bazar robe široke potrošnje" koji doprinose gradu više od 50 godina kao svaku drugu privatnu parcelu smatramo nepotrebnim odlazak pred Opštinu Budva kako je najavljeno", navodi se u saopštenju NVO Bazar.

-Umjesto planiranog NVO „Bazar“ će sa manje od dvadeset članova/učesnika organizovati protestnu šetnju i obići Novogodišnji vašar organizovan od strane lokalne vlasti koji se održava u blizini Starog Grada sa ciljem da se uvjere:

-Kako se bez odobrenja, uslova i infrastrukture može organizovati jedan Novogodišnji vašar i to predstaviti značajnom novinom i novom ponudom grada.

-Kako se može izbjeći plaćanje naknada za postavljanje, izlaganje i korišćenje javnih površina.

Istovremeno članovi NVO „Bazar“ pozivaju predsjednika opštine Budva gospodina Krapovića da i njima, kojima je uskratio lokacije, na isti način omogući da u okviru Novogodišnjeg bazara obavljaju svoju djelatnost obzirom da nije bilo javnog poziva za dodjelu lokacija.

"NVO „Bazar“ i pored činjenice da je opština Budva donijela odluku o ukidanju privemenih lokacija nastavlja sa svojim aktivnostima. Ima podršku velikog broja građana pa je pokrenuta građansku inicijativu „Budva-sajamski grad“ sa ciljem da se omogući održavanje sajamske manifestacije Bazar robe široke potrošnje", zaključuju iz ove NVO.