17-02-2022

Objavljen javni poziv za post Covid rehabilitaciju

Ministarstvo zdravlja raspisalo je javni poziv za Program podrške građanima za post Covid rehabilitaciju, kojom se pacijentima koji su imali teška stanja uzrokovana koronavirusom omogućava oporavak u Institutu "Dr Simo Milošević" u Igalu.

Objavljen javni poziv za post Covid rehabilitaciju | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Iz Ministarstva su objasnili da su Javnim pozivom propisani uslovi i kriterijumi za ostvarivanje tog prava post Covid rehabilitacije.

U dokumentu, objavljenom na sajtu Ministarstva, navodi se da pravo učešća u programu rehabilitacije imaju građani koji su duže od mjesec bili na bolničkom liječenju, uz ventilatornu podršku ili na neinvazivnoj ventilaciji.

Kako je saopšteno, rehabilitacija traje 12 dana, odnosno deset terapijskih i dva dana vikenda.

“Zainteresovani građani su, uz kopiju otpusne liste nakon završenog bolničkog liječenja, dužni da dostave i kontakt podatke”, navodi se u dokumentu.

Rok za dostavljanje prijava sa potrebnom dokumentacijom je trideset dana od objavljivanja javnog poziva, nakon čega će građani biti kontaktirani od pružaoca usluge.

Prijave dostavljaju Ministarstvu zdravlja i Insitutu “Dr Simo Milošević”, putem pošte ili na imejl adrese rehabilitacija.mzd@mzd.gov.me i rehabilitacijapostcovid@igalospa.com.