09-09-2023

Od ponedjeljka novi ciklus zaprašivanja komaraca

Komunalno preduzeće Budva obavještava o novom ciklusu zaprašivanja komaraca koji počinje od ponedeljka, 11. septembra od 22h.

Od ponedjeljka novi ciklus zaprašivanja komaraca | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/pixabay


DOO "Komunalno" Budva obavještava građane da će narednih 7-10 dana biti u toku akcija zaprašivanja komaraca na teritoriji cijele Opštine Budva.

Šesti ciklus adulticidnog tretmana obuhvatiće zaprašivanje odraslih jedinki komaraca metodom zadimljavanja koji se sprovodi uglavnom u naseljenim mjestima.

Zaprašivanje se vrši u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima pri temperaturi iznad 18°C i brzini vjetra 2-3 m/s, a obavlja se od Lastve do Buljarice, po dnevnom rasporedu koji će biti objavljen na društvenim mrežama i zvaničnom sajtu Doo Komunalno Budva (komunalnobudva.me).

Napominju da preparati koji se koriste u suzbijanju komaraca nijesu štetni po zdravlje ljudi niti životinja, stoga, nema razloga za brigu sugrađana, navedeno je u saopštenju.

Međutim, navedeni preparati imaju negativan uticaj i na druge insekte, te se upozoravaju pčelari da u naznačenom periodu preduzmu mjere za zaštitu svojih pčela i košnica.