19-07-2022

Od sjutra konkurs za drugi upisni rok na UCG

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu, u drugom roku, biće raspisan sjutra i trajaće do četvrtka.

Od sjutra konkurs za drugi upisni rok na UCG | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Iz UCG-a su kazali da će tekst konkursa biti objavljen na njihovom zvaničnom sajtu i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

“Konkursom je u drugom roku predviđeno 1.013 mjesta na budžetu. Univerzitet organizuje, i u drugom roku, elektronsko prijavljivanje na konkurs”, rekli su iz UCG-a.

Oni su dodali da, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronski, kandidati se mogu prijaviti neposredno, preko studentske službe fakulteta ili akademije.

“Prijave se podnose do 21. jula do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi”, rekli su iz UCG-a.

Oni su pojasnili da se 22. jula polažu testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit.

Kako se navodi u saopštenju, prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se od 23. do 25. jula.

"Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe Medicine, Stomatologije, Arhitekture, Psihologije, Fizičke kulture i zdravih stilova života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe", kazali su iz UCG-a.

Oni su najavili da će raspored termina polaganja predmeta i ispita biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, kao i da će se upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiti zaključno sa 27. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

“Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija”, rekli su iz UCG-a.