15-04-2023

,,Od Uskrsa do Vaskrsa“: Današnji program na Trgu slikara

U lijepim prazničnim danima uživajte u današnjem programu manifestacije ,,Od Uskrsa do Vaskrsa“ ispred Starog grada u Budvi. Od 11 sati biće upriličena posebna animacija za djecu, a potom kreativne radionice, druženje sa Omladinskim klubom i jedna lijepa dječija predstava.


Foto: TO Budva

Amaterska lutkarska predstava "Puppet BU2" će prikazati Uskršnju scenu "Princ i čudesno svjetlo" na ruskom jeziku, namijenjenu djeci predškolskog i školskog uzrasta. Trajanje predstave je 20 minuta.

Manifestacija „Od Uskrsa do Vaskrsa“, koja se u prethodnim godinama izdvojila kao jedna od najdražih i najzabavniji, počela je 9. a trajaće do sjutra, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva.

Kako u Budvi žive vjernici i pravoslavne i katoličke crkve, to daje jedinstvenu priliku i prostor da se u vremenskom okviru između dva Uskrsa organizuje manifestacija koja će slaviti ovaj veliki hrišćanski praznik i pokazati sinergičan život budvanskog stanovništva.

Ujedno je prilika da se proljeće u Budvi uljepša bogatim sadržajem namijenjenim pretežno djeci, koja se praznicima najviše i raduju.

U saradnji sa brojnim predškolskim i školskim ustanovama, nevladinim organizacijama, plesnim društvima i kreativnim pojedincima kreiran je osmodnevni program koji je ove godine još bogatiji i zanimljiviji i koncipiran tako da zadovolji želje i kreativne potrebe djece svih uzrasta.