06-03-2023

Održane radionice o uključenosti mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programe

U Omladinskom klubu u Budvi 2. marta i u Evropskoj kući 3. marta u Podgorici održane su radionice o uključenosti mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programe.


Foto: IPA

U okviru događaja u uvodnom dijelu obratila se predstavnica CDI Albania, Krisela Hackaj, kao i predstavnica Ministarstva evropskih poslova, Irena Bošković koje su predstavile važnost predstavljanja ovih programa mladim ljudima.

Panelisti su bili predstavnici INTEREG IPA programa, kao i organizacije koje su imale priliku da realizuju projekte u okviru ovih programa.

U Budvi su govorili, Dragan Đurišić, Sekretarijat INTEREG IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, Besiana Ninka, INTERACT programa, Igor Milošević, ADP Zid i Luka Mihailović, Opština Budva. U Podgorici panelisti su bili, Danijela Vujošević, Ministarstvo sporta i mladih, Slađana Pešić, Interreg IPA Južni Jadran, Dragan Đurišić, Sekretarijat INTEREG IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, Dr Irena Rajković, Arhitektonski fakultet i Marijana Jovović, Tehnopolis. Moderator događaja bio je Vladimir Perazić, Mreža za mlade Crne Gore.

Mladi su imali priliku da iskažu svoje potrebe, dok su donosioci odluka predstavili način za uključivanje mladih u ove programe, a predstavnici organizacija koje su realizovali projekte podijelili su konkretne savjete i iskustva.

Događaje je organizovan od strane Instituta za saradnju i razvoj u Albaniji (CDI) u partnerstvu sa Evropskom komisijom, a u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore, Unijom srednjoškolaca Crne Gore i Mrežom za mlade Crne Gore.