20-07-2023

OO URA Budva: Turistička sezona u Budvi ogolila sve probleme lokalne uprave

Turistička sezona 2023. je u Budvi ogolila sve probleme lokalne uprave. Grad je potpuno nespremno dočekao turiste od kojih živi i umjesto čistih i urednih plaža i ulica, unaprijeđenih sadržaja i funkcionalne infrastrukture, gosti svjedoče haosu kakav se ne pamti od kada je turizam postao primarna djelatnost na ovom dijelu Jadrana, navodi se između ostalog u saopštenju OO URA Budva.

OO URA Budva: Turistička sezona u Budvi ogolila sve probleme lokalne uprave | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Saopštenje prenosimo integralno:

Stari grad je zapušten, iz čadjavih bedema buja vegetacija, budvanska luka je poprište svakodnevnih svađa nezadovoljnih mještana i nelegalnih upravitelja a po plažama se kombinuju mirisi kanalizacije i smeća koje se neredovno odnosi. Posebna priča je šetalište, koje posjetiocima Budve pruža nezaboravne poglede na prašnjava gradilišta, krpljene pločnike i sivu ekonomiju u punom pogonu.

Odluka o komunalnom redu je mrtvo slovo na papiru i podsjetnik na sve ono o čemu je trebalo a nije vođeno računa.
Bolje od ovoga vjerovatno i ne može u situaciji kada je lokalna samouprava već duže vremena lišena doprinosa ključne figure - predsjednika Opštine. Paradoksalna situacija je da je najbitnija osoba za funkcionisanje grada sudija za istragu Višeg suda u Podgorici od čije dobre volje zavisi šta će od dokumentacije biti potpisano i koje prispjele obaveze će Opština moći da reguliše.

Budvanska URA je strpljivo čekala da se pokrenu postojeći mehanizmi, da se grad odblokira ali predugo se po tom pitanju ništa ne dešava a problemi se svakim danom multiplikuju, što je i kulminirano prilikom nedavnog pokušaja da se održi sjednica Skupštine Opštine Budva.

OO URA Budva na sinocnoj sjedici je donio zakljucak u cilju rijesavanja politicke krize u zakonodavnoj I izvrsnoj vlasti Budve. Pozivamo skupstinsku vecinu iz partija ex DF-a, ukoliko jos postoji da pokuša jos jednom I po hitnom postupku da obezbijedi većinu I da prijedlog za izbor novog predsjednika Opstine, a u slučaju da to nije moguće najpostenije rješenje je da se grad I građani ne drze vise kao taoci lose politike te da vratimo odbornicke mandate i ponovo odemo na prijevremene lokalne izbore.

OO URA Budva