01-08-2018

Pad stope kriminaliteta u Budvi

Prema zvaničnim podacima Centra bezbijednosti Budva, stopa kriminaliteta, koja obuhvata krivična djela koja uključuju nasilje prema ljudima i imovini, je u prvih šest mjeseci ove godine u padu, u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Pad stope kriminaliteta u Budvi | Radio Televizija Budva

Prošle godine je u pomenutom periodu bilo je 180 krivičnih dijela koja se gone po službenoj dužnosti, a ove godine 123, što je za 57% manje, kazao je načelnik budvanske policije Darko Ćorac, ističući da prošlogodišnja inicijativa za postavljanje video nadzora u našoj opštini čeka realizaciju.

Ćorac je podsjetio da je Centar bezbijednosti prošle godine uputio Ministarstvu unutrašnjih poslova inicijativu za postavljanje kamera u Budvi, nakon čega je u resornom ministarstvu formirano Radno tijelo koje donosi odluke u vezi sa video nadzorom, a u planu je, kako je dodao, pokrivanje video nadzorom kompletnog primorja i Podogrice.

Međutim, ono što je dobro za naš grad je, što bi odmah nakon par mjeseci od realizacije projekta u Baru, Budva bila naredna opština u kojoj bi bio postavljen video nadzor.

On je podsjetio i na projekat koji je napravljen još prije par godina, a kojim predviđeno pokrivanje video nadrzorom kompletne teritorije opštine. Nadzor bi bio postvaljen na 64 pozicije, od Petrovca do Lastve Grbaljske. Realizacija ovog projekta, kako je kazao, može se očekivati tokom naredne godine.