20-05-2016

Pronađeni ostaci olupine egipatskog aviona

Egipatska vojska saopštila je danas da je pronašla djelove olupina nestalog aviona Idžiptera. Kako se navodi, djelovi olupina su pronađeni 290 kilometara sjeverno od mediteranskog grada Aleksandrije.

Pronađeni ostaci olupine egipatskog aviona | Radio Televizija Budva

Mornarica je, kako se tvrdi u saopštenju egipatske vojske, takođe pronašla neke od ličnih stvari putnika i trenutno pretražuje tu oblast tragajući za crnom kutijom aviona, prenio je Rojters.

Egipatski ministar civilne avijacije Šerif Fati rekao je danas da "nema preživjelih" u padu aviona Edžiptera.

Fati je porodicama ljudi koji su bili u avionu rekao da egipatska vojska radi sve u njenoj moći da pronađe lične predmete žrtava, prenio je egipatski dnevnik Al-Masri Al-Jum.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero izjavio je danas da zasad "apsolutno nema naznaka" šta bi mogao da bude uzrok rušenja aviona kompanije Idžipter, uprkos navodima egipatskih vlasti da je terorizam najvjerovatniji razlog.

"Ispitujemo sve mogućnosti, ali nijedna nije prevagnula jer apsolutno ne raspolažemo nikakvim naznakama o uzroku (pada aviona)", kazao je Ero za francusku televiziju, prenijela je agencija AFP.

On je dodao da će se predstavnici francuske vlade sastati sjutra sa porodicama žrtava kojima će prenijeti sve informacije kojima raspolažu.

Avion "Idžiptera" tipa "erbas A320" je u srijedu kasno uveče nestao sa radara na liniji Pariz-Kairo, a egipatske vlasti smatraju da je veća vjerovatnoća da je avion oboren pomoću bombe, nego da je riječ o tehničkom kvaru.