05-05-2020

Pejović: Pozivamo predsjednika SO Budva da odbaci inicijative koje prkose mjerama Vlade

Povodom inicijative grupe odbornika DPS-a kojom traže smjenu predsjednika Skupštine opštine, Krsta Radovića, kao i inicijative za smjenu predsjednika Opštine, Marka Carevića, dužni smo da cijelokupnoj javnosti ukažemo razloge za nemogućnost održavanja sjednica na kojima bi se razmatrale pomenute inicjative, navodi u saopštenju predsjednik Kluba odbornika Demokrata Budva Mijomir Pejović.



Kako je Pejović podvukao, Ministarstvo javne uprave i Direktorat za lokalnu samoupravu su 16.04.2020. godine obavjestile Zajednicu opština da je uslijed epidemiološke situacije u Crnoj Gori i zaštite javnog zdravlja građana, a u skladu sa mjerama Vlade Crne Gore, do daljnjeg zabranjeno održavanje sjednica skupštine i svaki vid okupljanja.

"Iz navedenog razloga Klub odbornika Demokratske Crne Gore Budva poziva predsjednika Skupštine opštine Budva da iz razloga zaštite zdravlja i bezbjednosti odbornika, kao i predstavnika sredstava javnog informisanja i zaposlenih u Službi skupštine, odbaci podnijete inicijative, čija je očigledna namjera prkošenje mjerama Vlade Crne Gore i Ministastva javne uprave, kao i ugrožavanje zdravlja odbornika", istakao je on napominjući da među predstavnicima građana ima i onih koji spadaju u visoko rizične grupe.

"Posebno bismo naglasili očiglednu namjeru kršenja Ustava Crne Gore, konkretno člana 2. stav 3. koji nedvosmisleno propisuje da se "ne može uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima". Sviđao se nama Ustav ili ne, on je takav, neko ga je izglasao u Skupštini Crne Gore i kao takav se mora poštovati", zaključio je Pejović.