26-03-2014

Počast Miru Ivanoviću

Mnogobrojni prijatelji, kolege i sugrađani danas su u prisustvu porodice Ivanović, na komemorativnoj sjednici odali počast Miroslavu Miru Ivanoviću koji je 24. marta umro u Podgorici poslije kraće bolesti.

Počast Miru Ivanoviću | Radio Televizija Budva

Komemorativna sjednica počela je kratkim podsjećanjem Tijane Kotarac na životni put Mira Ivanovića koji je rodjen 1955. godine u Budvi. Kao pravnik radio je u Odjeljenju za društvene djelatnosti gdje je bio i načelnik, od 1989. do 1990. godine bio je predsjednik Opštinskog komiteta Saveza komunista Budve.
Od 1990. do 1992. godine bio je predsjednik Skupštine Opštine Budva.

Bio je rukovodilac Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije. Radio je kao direktor Zavoda za izgradnju Budva a poslednjih godina posvetio se privatnom preduzetništvu. Ivanović je bio istaknuti kulturni, sportski i društveni radnik, decenijama je bio aktivni član, a jedno vrijeme i predsjednik budvanske Gradske muzike.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Boro Lazović se dirljivim riječima obratio porodici Ivanovic, prijateljima, kolegama i sugradjanima naglasivši da je danas govoriti o Miroslavu Miru Ivanoviću tužna i teška dužnost, ali i izuzetna čast.

„Sjećaćemo ga se kao čovjeka sa blagim primorskim karakterom, iskrenim osmjehom i radošću koja je iz njega na svakom koraku zračila, spreman da u svakom trenutku podjeli svoje slobodno vrijeme sa svojim sugrađanima.Visok, uvijek elegantan, vedroga duha bio je omiljen u svim društvima. Znao je da se raduje tuđoj sreći, da zapjeva, da zasvira. I nikada o nikome, i nikada niko o njemu ni jednu grku riječ.

Sjećaćemo ga se kao izuzetno cijenjenog rukovodioca na svim radnim mjestima koje je pokrivao ili političkim funkcijama koje je obavljao. A politikom je počeo da se bavi rano, kao član SKJ. Bio je član i predsjednik opštinske konferencije SKJ u Budvi, član CKSKJ, a jedno vrijeme i predsjednik Komisije Centralnog komiteta, koja je vršila funkciju predsjednika SKJ. Bio je i predsjednik Skupštine opštine Buvda. Omiljen kao čovjek. Omiljen i kao predsjednik. Samoinicijativno se povukao iz politike i nesebično se angažovao u društvenim, kulturnim i sportskim aktivnostima. Bio je predsjednik FK Mogren, a posebnu ljubav je posvetio Gradskoj muzici Budve, u želji da naš grad sačuva svoj primorski identitet, tradiciju i kulturu. Tu ljubav je prenio i na svoje sinove“.

Na starom groblju u Budvi 26. marta u 16 h biće sahranjen Budvanin Miroslav Miro Ivanović koji je iznad svega cijenio čovjeka i volio svoj grad.