05-04-2024

Popović: Budva ne smije da stagnira, radovi u Ulici 22. novembra biće gotovi prije roka

Radovi na rekonstrukciji Ulice 22. novembra koji su počeli 5. februara biće završeni prije predviđenog roka 15. jula, kazao je na sjednici Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje sezone, Sekretar sekretarijata za investicije Joko Popović.

Popović: Budva ne smije da stagnira, radovi u Ulici 22. novembra biće gotovi prije roka | Radio Televizija Budva

Foto: Opština Budva

Radovi u Ulici 22. novembra teku planiranom dinamikom i ukoliko se taj trend nastavi biće završeni prije predviđenog roka od 160 dana, očekuje Popović.

"Izvođać radova je uveden 5. februara, a krajnji rok završetka radova je 15 jul, međutim mi imamo uvjeravanja da će radovi biti završeni i prije tog roka od 160 dana, a shodno dinamici kojom se izvode ja sam ubijeđen i da oće. Pohvalio bih ovim putem izvođača radova, a tamo se svakim danom vidi napredak", istakao je Popović.

Popović nije zadovoljan odnosom državnih institucija prema Budvi kao zamajcu turističkog razvoja zemlje.

"I dalj je samo gledana kroz punjenje državnog budžeta, a iz tog istog budžeta u Budvu se ne slivaju niakava sredstva za napredak, mi smo tražili sastanak mnogo puta posebno za izgradnju bolnice Budva, mi imamo taj pristupni elaborat i indicije da ćemo dobiti donaciju na osnovu te projekte dokumentacije, ali od državnih organa nijesmo dobili nikakav odgovor. Mislim da je to uanprjeđenje turističke ponude i zaštite turista", istakao je on.

Popović je istakao da Opština Budva iako nema obavezu značajna sredstva ulaže u obrazovne i zdravstvene ustanove u gradu, te da bi lokalne uprave trebalo da dobiju veće ingerencije i da se ne smije dozvoliti da Budva stagnira.