18-06-2018

Porast broja turista u našem gradu

U Budvi trenutno boravi 23,93 hiljade registrovanih gostiju, što je sedam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

Porast broja turista u našem gradu | Radio Televizija Budva

Menadžerka TOB-a, Tijana Kotarac, kazala je da je najveći broj turista smješten u hotelima, njih oko 13 hiljada, što je 26 odsto više nego prošle godine.

"Ove godine najbrojniji gosti iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Turske", rekla je Kotarac agenciji Mina-business.

Ona je, na pitanje sa kojim problemima se ove sezone susreću turistički poslenici, odgovorila da su to velike saobraćajne gužve i dileri na ulicama.

“Ove godine obezbijedili smo novih 350 parking mjesta u Budvi, a trudimo se da redovnim radom parking službe regulišemo parkiranje na nedozvoljenim mjestima, gdje dolazi do zakrčenja”, saopštila je Kotarac.

Ona je dodala da gosti kažu da bi čistoća mogla biti na višem nivou i da pokušavaju da kontrolišu cijene taksi usluga.

Kotarac je rekla da se svake godine trude da turisti ne primjete da bilo šta ne funkcioniše na pravi način.

“Ponekad je teško da službe koje tokom zimskog perioda servisiraju 20 hiljada građana, to isto rade u ljetnjem periodu za 100 hiljada ili više gostiju dnevno”, smatra Kotarac.

Ona je kazala da je cilj lokalnoj samoupravi, Turističkoj organizaciji, kompletnoj privredi i građanima da produže trajanje turističke sezone i na taj način rastere jul i avgust, što će sigurno rezultirati i većim zadovoljstvom gostiju.