14-03-2023

Poslije 40 godina nova rasvjeta u naselju Babin Do

U naselju Babin Do zamijenjen je jedan dio svjetiljki, a to su mještani nastanjeni u ovom dijelu grada čekali 40 godina.

Poslije 40 godina nova rasvjeta u naselju Babin Do | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen

U naselju Babin Do su nakon četiri decenije potpuno su promijenjene svjetiljke.

"Poslije 40 godina konačno smo dobili novu rasvjetu, mogu da vam kažem da je građanstvo u naselju Bbain do prezadovoljno, uveče su ulice maksimalno osvijetljene i sada više roditelji ne moraju da se plaše da puštaju djecu u kasnijim časovima napolje na treninge i bilo kakve aktivnosti. Dobro se vidi i sada smo svi zadovoljni", kazao je za Polis, predsjednik MZ Babin do, Željko Srdanović.

Mjesna zajendica Babin do već osam godina traži da se osvjetljenje promijeni.

"Mogu da vam kažem da smo 26.1. pisali Sekretarijatu za stambene poslove o toj potrebi, tačnije od 2015. godine mi u svojim izvještajima o potrebama naselja Babin do, sekretarijatima i Opštini Budva pišemo između ostalog i o promjeni sijalica u naselju, tako da ovog puta je promijenjeno oko 45 lampi, tačnije u Praškoj ulici četiri, Peršenovoj šest, Prvomajskoj osam i u Maksima Gorkog 12. To su lampe koje su po zadnjem tenderu Opštine Budva nabavljene, takozvane led lampe od 5 vati snage i sada su ulice konačno osvijetljene", istakao je on.

Mještani se nadaju da ulaganja u naselje Babin Do tek slijede.

D.P.