14-08-2021

Povodom Međunarodnog dana mladih održan košarkaški turnir Bijela 2021

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) tradicionalno, ovaj put sa KK Bijela, a pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, organizovalo je košarkaški turnir za pionire „Bijela 2021”.


Foto: CDPR

"Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih koji je zamišljen kao dan kada je pažnja usmjerena na probleme mladih širom svijeta i
kada se ukazuje na promjene koje mladi čine u životu svoje zajednice, ovo predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i fizički aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti", kazali su iz CDPR-a.

Turnir je održan na terenu OŠ „Orjenski bataljon” u Bijeloj gdje je u finalnom susretu KK Pro Basket iz Tivta pobijedio KK Panter iz Nikšića rezultatom 77 : 45 i tako osvojio pehar koji daruje organizator turnira CDPR.

Kao i svake godine izabrana je najbolja petorka turnira
u sastavu: Lorenzo Zotti Pavlović i Miodrag Gašić iz KK Pro Basketa,
Jovan Jovanović i Milan Striković iz KK Pantera i Vanja Vulović iz KK Bijela 2015.

Za najboljeg igrača proglašen je Miodrag Gašić iz KK Pro
Basketa, a najbolji strijelac je Vanja Vulović, član KK Bijela 2015.

Oni su od strane CDPR-a kao i svi sudionici turnira, nagrađeni muzičkim CD-ima.

"Istovremeno nadajući se konačnom pozitivnom ishodu u borbi protiv
pandemije izazvane virusom COVID - 19, preporučujemo svima „Budite
Odgovorni”, uz obaveznu vakcinaciju i poštovanje mjera koje su na snazi, prvenstveno onih osnovnih i najefikasnijih, kao što su: održavanje fizičke distance - 2 m, nošenje maske i stalna higijena ruku kako je to predviđeno", apelovali su iz CDPR-a.